Acasă COVID-19 APROBAREA PRIMULUI TRATAMENT CU ANTICORPI ARTIFICIALI PENTRU COMBATEREA COVID-19

APROBAREA PRIMULUI TRATAMENT CU ANTICORPI ARTIFICIALI PENTRU COMBATEREA COVID-19

82
0
(c) Shutterstock / Kateryna Kon

Ronapreve, este primul medicament conceput special pentru a combate COVID-19, care primește aprobare.

Marea Britanie a aprobat primul tratament pentru utilizarea anticorpilor artificiali pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Potrivit Agenției de Reglementare a Medicamentelor și Produselor Medicale (MHRA), medicamentul poate fi utilizat pentru a preveni infecția cu COVID-19, pentru a trata simptomele acute ale bolii și pentru a reduce probabilitatea de a fi internat în spital din cauza virusului. Sajid Jarvis, secretar de sănătate al Marii Britanii, speră că tratamentul va fi lansat, în curând, și pentru pacienți.

Testele pentru Ronapreve au avut loc înainte de vaccinarea pe scară largă și înainte de apariția noilor variante ale virusului. Tratamentul, cunoscut anterior sub numele de REGN-Cov2, a fost administrat fostului președinte american Donald Trump, atunci când a fost spitalizat cu COVID-19, în anul 2020.

Ronapreve, dezvoltat de firmele farmaceutice Regeneron și Roche, este administrat prin injecție sau perfuzie și acționează la nivelul sistemului respirator, împiedicând accesul virusului la celule. Acesta este alcătuit din anticorpi monoclonali, proteine produse în laborator care imită anticorpii din sistemul imunitar.

Alte noutăți despre coronavirus

Un alt medicament pentru anticorpi, dezvoltat de AstraZeneca, a redus cu 77% riscul de a dezvolta simptomatic COVID-19 în studiile clinice.

Javid a spus că este încrezător că o campanie de rapel de vaccinare împotriva coronavirusului poate fi desfășurată în luna septembrie 2021, în Marea Britanie. Totuși, guvernul așteaptă direcțiile finale ale comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare, înainte de a oferi detalii suplimentare.

Măsurile de izolare au fost prelungite în Sydney, Australia, până la sfârșitul lunii septembrie 2021 și va fi introdusă o interdicție de noapte, începând cu data de 23 august în cele 12 zone cele mai afectate ale statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.