Acasă COVID-19 FOCARUL DE COVID-19 DIN SHANGHAI

FOCARUL DE COVID-19 DIN SHANGHAI

65
0
(c) ArsTechnica

Oficialii din domeniul sănătății din China au trimis peste 38.000 de lucrători din domeniul sănătății în Shanghai. Orașul cu aproximativ 26 de milioane de locuitori rămâne într-o izolare extinsă din cauza unui focar puternic de omicron, varianta ultratransmisibilă de coronavirus.

În data de 28 martie, megaorașul, care este centrul financiar al Chinei, a intrat într-o izolare în două etape, care trebuia să se încheie inițial în data de 5 aprilie. Totuși, aproape toată populația este în izolare în casele lor sau în centrele de carantină, iar oficialii orașului au declarat faptul că lockdown-ul va continua.

„Orașul va continua să implementeze managementul de control și izolare. Excepția de la această regulă vor fi persoanele care au nevoie de tratament medical”, au declarat guvernanții din Shanghai pe contul oficial de WeChat. Pentru moment, nu a existat nicio indicație cu privire la ridicarea restricțiilor.

În data de 3 aprilie, China a raportat peste 13.000 de cazuri de COVID-19, o creștere de 143% într-o perioadă de două săptămâni și un record zdrobitor pentru țară. În Shanghai au fost raportate puțin peste 9.000 de îmbolnăviri: 8.581 de cazuri asimptomatice și 425 de cazuri simptomatice.

În prezent, oficialii orașului continuă testarea în masă, trimițând lucrători din domeniul sănătății din ușă în ușă. Persoanele care sunt testate pozitiv sau sunt contacte apropiate cu indivizi bolnavi sunt trimise în unitățile de carantină în masă din oraș. Reporterii din cadrul publicației Reuters din Shanghai au transmis frustrarea locuitorilor din cauza condițiilor de aglomerație din unitățile de carantină, unde se tem că virusul se va răspândi în continuare. De asemenea, există o serie de rapoarte despre părinții care au fost separați de copiii lor mici după ce au fost testați pozitiv.

Reporterii au vorbit cu Esther Zhao, a cărei fiică de 2 ani a fost dusă la un centru de carantinare după ce ambii părinți au fost testați pozitiv pentru COVID-19. „Nu au primit nici măcar o fotografie cu ea. Sunt foarte anxioasă, nu am idee în ce situație se află fiica mea”, a declarat ea. Potrivit lui Zhao, medicii din cadrul spitalului i-au transmis faptul că, conform regulilor, „copiii trebuie trimiși la punctele desemnate, iar adulții trebuie trimiși în centre de carantinare”.

Între timp, există și o serie de rapoarte despre lucrători din domeniul sănătății, care sunt epuizați și care încearcă să gestioneze centrele și spitalele copleșite.

Potrivit agenției de știri de stat Xinhua, peste 38.000 de lucrători din domeniul sănătății au fost dislocați din toată China pentru a ajuta la eliminarea cazurilor din Shanghai. Peste 11.000 vor fi trimiși în sprijinul spitalelor, în timp ce peste 23.000 vor ajuta la colectarea de probe de la rezidenți pentru testarea în masă. Restul de aproximativ 4.000 de persoane vor ajuta la procesarea probelor în laboratoarele de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.