Acasă COVID-19 TREBUIE SĂ PURTĂM VIZIERE PENTRU A NE PROTEJA DE CORONAVIRUS?

TREBUIE SĂ PURTĂM VIZIERE PENTRU A NE PROTEJA DE CORONAVIRUS?

307
0

La începutul lunii iulie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că există „dovezi emergente” despre COVID-19. Acesta ar putea fi transmis prin particule aeriene, după publicarea unei scrisori semnate de 239 de oameni de știință, care au implorat agenția să abordeze subiectul. Dacă presupunem că aceste dovezi sunt corecte, ar sugera că este posibil ca picăturile virale care plutesc în aer să intre în corpul tău prin ochi. Acum, mulți se întrebă dacă măștile de față sunt suficiente pentru a preveni transmiterea coronavirusului sau dacă ar trebui să purtați și ochelari de protecție sau viziere.

Dezbaterea a devenit populară după câteva săptămâni, după ce dr. Anthony Fauci a încurajat, aparent, să se poarte ochelari de protecție sau „scuturi pentru ochi”, într-o conversație cu ABC News.

Când a fost întrebat de către corespondentul șef medical ABC, Dr. Jennifer Ashton, dacă ar fi să ajungem la un punct în care este recomandată protecția ochilor, Fauci a răspuns: „S-ar putea, dacă doriți într-adevăr o protecție perfectă a suprafețelor mucoasei”.

„Aveți mucoasă în nas, mucoasă în gură, dar aveți și mucoasă în ochi”, a continuat expertul în boli infecțioase. „Teoretic, ar trebui să protejați toate suprafețele mucoasei. Deci, dacă aveți ochelari sau viziere, ar trebui să le utilizați.” Deși Fauci a recunoscut că, în timp ce ochelarii de protecție sau scuturile feței nu sunt „recomandate în general” în acest moment, oricine se simte în siguranță să le poarte este binevenit să facă acest lucru.

Comentariile lui Fauci au fost apreciate atât pozitiv, cât și negativ, de către experții medicali.

Dr. Joel S. Schuman, directorul NYU Langone Eye Center, a declarat pentru Health.com că „este puțin probabil” să vă infectați cu COVID-19 prin ochi, dar a adăugat că protecția ochilor vă reduce riscul de contaminare.

„Pe baza altor infecții respiratorii, credem că ochelarii de protecție pot reduce acest risc cu până la 80-90%”, a adăugat dr. Geoffrey Leung, director medical ambulatoriu pentru sistemul de sănătate al Universității Riverside din California. De asemenea, Leung a recunoscut că este puțin probabil ca oamenii să se infecteze prin ochi, atunci când se distanțează corect social. Acesta spune, însă, că „există un risc mic, dar semnificativ”, atunci când interacționează strâns cu cineva care nu poartă o mască sau o vizieră.

Dr. Thomas Steinemann, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie, a declarat într-un interviu pentru CNN: „Da, este în aer. Se poate transmite prin ochi? Desigur”, a spus Steinemann, subliniind, în același timp, că transmiterea virusului prin ochi este mai puțin probabilă decât inhalarea prin intermediul nasului sau a gurii.

Concesiunea generală pare a fi aceea că ochelarii de protecție sau vizierele pot atenua un risc mic de te infecta cu COVID-19 prin ochi. Însă, cei care nu se află în situații de risc ridicat sau care poartă deja protecție pe față și care practică distanțarea socială nu trebuie să le poarte. De asemenea, ține cont de faptul că această contaminare prin ochi este mult mai probabilă dacă atingeți o suprafață contaminată și apoi vă atingeți fața, potrivit CDC. Din acest motiv, este încă important să rămâneți vigilenți la spălarea și igienizarea mâinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.