Acasă Gadget-uri CÂND VOR FI DISPONIBILE CĂȘTILE AR/VR PRODUSE DE APPLE?

CÂND VOR FI DISPONIBILE CĂȘTILE AR/VR PRODUSE DE APPLE?

71
0
(c) Apple

Analistul din industria tehnologică Ming-Chi Kuo a oferit cea mai specifică predicție de până acum cu privire la data de lansare a căștilor cu realitate augmentată/realitate virtuală produse de Apple: ianuarie 2023.

Kuo a făcut adesea predicții precise și informate despre planurile Apple în trecut, bazate parțial pe informații din surse din lanțul de aprovizionare al companiei. Acesta a publicat o analiză îndelungată a industriei căștilor VR și a prezis că dispozitivul Apple va ajunge „probabil” în ianuarie 2023.

Kuo a caracterizat căștile ca fiind „cel mai complicat produs pe care Apple l-a proiectat vreodată”, menționând că mulți furnizori actuali Apple sunt implicați în lanțul de aprovizionare pentru produs. De asemenea, el a susținut alte scurgeri de informații recente și speculații conform cărora căștile viitoare nu se vor concentra exclusiv sau în principal pe realitatea augmentată (care plasează opțiuni virtuale în spațiul real), ci pe realitatea virtuală (care transportă purtătorul într-un spațiu complet virtual).

Kuo a analizat și alte rapoarte recente și a remarcat că dispozitivul va accepta „video see-thru” și va permite comutarea între moduri. Astfel, el a prezis că viitoarele căști vor reprezenta un avantaj pentru industria jocurilor imersive.

Analiza nu a vizat exclusiv căștile Apple și a acoperit alte părți ale industriei VR/AR. Acesta a evidențiat câteva puncte slabe în tehnologia cu realitate mixtă de la Meta (care deține căști Oculus, precum și Facebook și Instagram). În cadrul analizei, acesta a scris că Meta își încetinește investiția, creând o oportunitate pentru viitorii concurenți precum Apple. El a mai sugerat că practica companiei Meta de a vinde căști VR fără profit este nesustenabilă, fapt care ar putea contribui la oportunitatea celor de la Apple.

Rapoartele de la Bloomberg și alte surse de încredere au susținut deja că Apple se află în etapele târzii de testare și pregătire a dispozitivului, denumind o fereastră mai largă de lansare pentru anul 2023.

În plus, CEO-ul Apple, Tim Cook, a dat curs speculațiilor despre o pereche de căști AR/VR într-un interviu pentru China Daily USA: „Sunt incredibil de încântat de tehnologia AR, așa cum probabil știți. Iar lucrul esențial pentru orice tehnologie, inclusiv AR, este să pună umanitatea în centrul acesteia. Dar cred că ne aflăm încă la începutul modului în care această tehnologie va evolua. Nu aș putea fi mai încântat de oportunitățile pe care le-am văzut în acest spațiu și, într-un fel, rămâneți pe fază și veți vedea ce avem de oferit.”

O serie de povești din interior, oferite de publicația „The Information” au prezentat luna trecută o imagine a dezvoltării dispozitivului, spunând că acesta a trecut prin mai multe evoluții, deoarece conducerea Apple a dezbătut la nivel intern despre cea mai bună cale de urmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.