Acasă Gadget-uri DEZVOLTAREA UNUI ALT MOD DE AUTENTIFICARE PE TELEFON

DEZVOLTAREA UNUI ALT MOD DE AUTENTIFICARE PE TELEFON

73
0
(c) Shutterstock/A_B_C

Este posibil ca telefonul să recunoască proprietarul doar după vibrațiile din mână. Un algoritm antrenat să identifice oamenii în acest fel a avut o precizie de peste 90% în cadrul testelor.

Gentian Jakllari și colegii acestuia din cadrul Institutului de Cercetare Informatică Toulouse din Franța au antrenat un algoritm pe bază de inteligență artificială pentru a identifica o persoană pe baza vibrațiilor mâinii lor apărute atunci când individul ține un smartphone.

Echipa a recrutat 217 voluntari care să țină un smartphone în mână în timp ce senzorii dispozitivului au colectat date fie în timpul unei singure sesiuni de măsurare de 30 de secunde, fie în timpul unei serii de astfel de sesiuni. Algoritmul a folosit aproximativ jumătate din aceste date pentru a descoperi cea mai bună modalitate de a diferenția utilizatorii individuali de smartphone-uri.

Ulterior, echipa a testat algoritmul folosind cealaltă jumătate a datelor pentru a vedea dacă acesta ar putea identifica anumite persoane din grup. În cele 1100 de teste, algoritmul a identificat persoana corectă după 1,5 secunde cu o precizie de 92,5%.

Sistemul ar putea fi folosit ca o formă de parolă. Totuși, una dintre principalele probleme ale acestuia este aceea că există și alte mișcări care afectează precizia. „Dacă, de exemplu, sunteți într-o mașină sau într-un tren, […] mișcarea vehiculului va afecta semnalul”, a declarat Kevin Jiokeng din cadrul Universității din Lille, Franța.

„Alți cercetători s-au confruntat cu provocări similare atunci când au studiat diverse semnale, precum cele utilizate pentru monitorizarea sănătății inimii. Dacă sistemul ar fi folosit ca o modalitate de autentificare, precizia ar trebui să fie aceiași chiar și atunci când utilizatorii sunt supuși la exerciții fizice intense sau stres, care ar putea afecta ulterior vibrațiile din mâinile lor”, a declarat Omer Inan din cadrul Institutului de Tehnologie din Georgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.