Acasă Știri MICROSOFT VA ÎNCEPE SĂ INTERZICĂ JUCĂTORII DE PE TOATE SERVERELE PRIVATE MINECRAFT

MICROSOFT VA ÎNCEPE SĂ INTERZICĂ JUCĂTORII DE PE TOATE SERVERELE PRIVATE MINECRAFT

85
0
(c) Tynker

De la lansarea sa inițială, în urmă cu peste un deceniu (și chiar după achiziția de către Microsoft în 2014 a dezvoltatorului Mojang), Minecraft le-a permis jucătorilor să creeze servere private unde au control deplin asupra comportamentelor (și jucătorilor) permise. Totuși, Microsoft urmează să lanseze o nouă actualizare care îi permite să interzică un jucător Minecraft de la toate jocurile online, inclusiv serverele private și cele găzduite pe planul Realms al Microsoft pe bază de abonament.

Recent, Microsoft a lansat o versiune de pre-lansare a Update 1.19.1 pentru ediția Java a Minecraft, disponibilă pentru toată lumea, începând cu data de 28 iunie. Această actualizare adăugă posibilitatea de a raporta utilizatorii care abuzează de sistemul de chat al jocului. și să permită „jucătorilor raportați [să fie] interziși de la jocul online și din tărâmuri după examinarea moderatorului”.

Recent, pe o pagină de ajutor actualizată „De ce am fost interzis din Minecraft?”, Microsoft menționează faptul că jucătorii interziși vor primi, de asemenea, un mesaj atunci când „se conectează la Minecraft pe orice platformă (non-Java Edition) [alias „Bedrock”]”. Mesajul respectiv va clarifica faptul că „jucătorii interziși nu au voie să joace pe servere, să se alăture Realms, să găzduiască sau să se alăture jocurilor multiplayer sau să folosească piața. De asemenea, nu au voie să acceseze Minecraft Earth. Jucătorii Xbox nu vor mai avea acces la mediile lor virtuale.”

În timp ce interdicțiile vor limita capacitatea jucătorilor de a se alătura serverelor private, Microsoft sugerează că „personalul său de moderare foarte instruit se uită la cele mai flagrante încălcări din serverele și tărâmurile prezentate publice. Lumile personale nu vor fi revizuite. Deținătorii de servere private vor putea, de asemenea, să emită interdicții care se aplică numai acelui server și care sunt „la discreția proprietarului serverului. Microsoft susține că „nu va interveni în serverele private în afară de încălcări ale EULA Minecraft și ale Termenilor și condițiilor lor.

De asemenea, pagina de ajutor sugerează că multe decizii de moderare vor conduce la suspendări temporare, în timp ce interdicțiile permanente vor fi rezervate pentru „cele mai grave încălcări ale standardelor comunității noastre”. Aceste standarde comunitare acoperă subiecte comune de moderare precum „discursul instigator la ură, intimidarea, hărțuirea, solicitarea sexuală sau amenințarea altora”, dar și lucruri precum „postarea excesivă sau spam-ul” în chat, crearea de conținut „negativ și disprețuitor” sau postarea de informații personale.

O pagină de ajutor privind raportarea prin chat-ul jucătorilor prezintă alte categorii de moderare, cum ar fi „vătămare iminentă – autovătămare sau sinucidere, terorism sau extremism violent, imagini intime neconsensuale, [și] droguri sau alcool”. Alte categorii potențiale de raportare, cum ar fi „Profanitate”, „Nuditate sau pornografie” și „Violență extremă sau sângerări” au fost recent eliminate dintr-o nouă versiune candidată, conform notelor de actualizare.

Pagina de ajutor pentru raportarea prin chat prevede, de asemenea, că rapoartele trebuie inițiate de un jucător și vor fi revizuite de moderare, ceea ce, sperăm, ar trebui să limiteze problemele de raportare falsă asociate uneori cu sistemele de moderare mai automate. Microsoft avertizează că abuzarea sistemului de raportare prin chat, prin trimiterea cu bună știință de solicitări de moderare incorecte sau irelevante sau incitarea altora să facă același lucru „poate duce la repercusiuni pentru contul tău”. Jucătorii interziși vor putea depune o cerere de revizuire a cazului dacă consideră că au fost interziși pe nedrept.

Pe rețelele sociale, nu este greu să găsești jucători care reacționează negativ la încălcarea deciziilor de moderare Microsoft în spațiile lor private de joc. „Minecraft, deși prietenos cu familia și destinat în primul rând copiilor, este un joc jucat de mulți adulți care doresc spații private în care să joace jocul în anumite moduri sau să comunice în anumite moduri care sunt nepotrivite pentru publicul mai tânăr”, scrie utilizatorul Reddit Phantom -Soldatul-405. „Prin restrângerea severă a capacității adulților de a se bucura de jocuri în felul lor, Microsoft nu numai că pierde din popularitate și profituri pe termen lung, ci și-a dat și o reputație și mai proastă decât o au deja în manipularea jocurilor”.

Unii jucători sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că noile funcții de raportare vor fi abuzate, în ciuda protecțiilor declarate de Microsoft. „Înțeleg că intențiile lui Mojang sunt probabil bune, dar trolii vor face oamenii să fie interziși în mod fals și probabil că nu vor putea face aproape nimic în privința asta”, a scris un utilizator de Twitter ca răspuns la anunțul de actualizare.

Casa de compensare publică MinecraftServers.org listează în prezent peste 31.000 de servere private Minecraft online, un număr care reprezintă probabil doar o fracțiune din serverele controlate privat de acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.