Acasă Gadget-uri SCRIEREA MAI SIMPLĂ A TEXTELOR PE SMARTWATCH

SCRIEREA MAI SIMPLĂ A TEXTELOR PE SMARTWATCH

67
0
(c) WEI DONG ET AL

Datorită dimensiunilor compacte și multiplelor funcții, de la scrierea de mesaje text, la urmărirea activităților fitness, smartwatch-urile au crescut în popularitate. Cu toate acestea, comoditatea utilizării unui smartwatch prezintă și un dezavantaj, și anume scrierea unui text doar cu o singură mână.

Un grup de cercetători din China a descoperit o soluție inedită, prin care utilizatorii de smartwatch-uri ar putea pur și simplu să-și folosească degetul pentru a scrie textele dorite în aerul din fața dispozitivelor, fără a fi nevoie de o suprafață solidă. Cercetătorii au dezvoltat și testat abordarea propusă, denumită AirText, cu ajutorul mai multor voluntari.

Funcția de dictare a textului poate părea o soluție evidentă la problema smartwatch-urilor legate de trimiterea mesajelor. Totuși, utilizarea unei informații audio ar putea implica o serie de probleme. De exemplu, abordările vorbire-text nu sunt ideale atunci când utilizatorii se află în medii cu un nivel crescut de zgomot de fundal sau când aceștia doresc să păstreze conținutul mesajului lor privat. În același timp, introducerea textului cu o singură mână poate fi lentă și greoaie.

Wei Dong este profesor în cadrul Colegiului de Informatică al Universității Zhejiang din China. Alături de colegii săi, acesta și-a imaginat AirText ca fiind o abordare mai simplă și a căutat modalități de a crea aplicația.

„Scopul AirText este de a deduce textele scrise cu degetul în aer, folosind doar informații de tip IMU (unității de măsură inerțiale) preluate de la accelerometrele, giroscoapele și magnetometrele smartwatch-ului drept date de intrare”, a declarat Dong.

Cu toate acestea, o provocare majoră în dezvoltarea AirText constă în înțelegerea modului în care mișcările încheieturii mâinii utilizatorului corespund cu mișcările vârfului degetului în timp ce acesta scrie literele. „Atunci când scrii un caracter în aer folosind vârful degetului, mișcările încheieturii mâinii și ale vârfului degetului nu sunt neapărat aceleași. De fapt, așa cum am arătat în cadrul studiului, acestea sunt destul de diferite”, a adăugat Dong.

Pentru a depăși această problemă, Dong și colegii săi au folosit un program denumit Leap Motion, care este capabil să urmărească mișcarea degetelor folosind senzori infraroșii. Opt voluntari au scris peste 25.000 de caractere folosind cinci tipuri diferite de ceasuri inteligente, în timp ce Leap Motion a colectat date despre mișcările încheieturii mâinii, dar și ale mâinii. După aceea, datele au fost introduse într-un software pe bază de inteligență artificială pentru a deduce corelația dintre mișcările încheieturii mâinii utilizatorilor și caracterele pe care le scriau cu vârful degetelor.

Rezultatele au demonstrat faptul că, indiferent de tipul de smartwatch purtat sau de stilul unic de scriere al utilizatorului, AirText poate fi eficient în ceea ce privește scrierea textului în aer. Voluntarii au atins o viteză medie de introducere a textului de 8,1 cuvinte pe minut, iar rata medie de eroare a cuvintelor a variat de la 3,6% la 11,2%.

(c) WEI DONG ET AL

La fel ca programele software actuale de pe smartphone-uri, pentru a accelera procesul de scriere, AirText prezintă funcția de predicție a cuvintelor. Utilizatorii pot înclina ceasul spre dreapta sau spre stânga pentru a selecta un cuvânt sugerat sau își pot scutura ceasul pentru a indica ștergerea cuvântului.

Cu toate acestea, o limitare a aplicației este reprezentată de faptul că o persoană trebuie să facă o scurtă pauză atunci când dorește să tasteze caractere individuale. „Această abordare încetinește viteza de intrare”, a comunicat Dong, menționând faptul că echipa sa explorează modalități de a elimina necesitatea pauzei.

Dong a dezvăluit faptul că echipa sa este interesată și de comercializarea aplicației AirText la un moment dat în viitor. „Vom discuta cu producătorii de ceasuri inteligente și cu dezvoltatorii de aplicații pentru smartwatch pentru a încerca implementarea tehnologiei în produsele lor”, a declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.