Acasă Gadget-uri NOILE CĂȘTI PSVR2 PRODUSE DE SONY

NOILE CĂȘTI PSVR2 PRODUSE DE SONY

65
0
(c) PlayStation Blog

În anul 2021, Sony a anunțat pentru prima dată lansarea PlayStation VR2 (nedenumit la acea vreme). În prezent, compania a publicat primele fotografii cu designul viitoarelor căști compatibile cu PS5, evidențiind o serie de schimbări estetice și funcționale față de PSVR-ul original din 2016.

Într-o postare pe un blog, Sony a confirmat că PSVR2 va imita ergonomia generală și echilibrarea primului PSVR. Asta înseamnă o bentiță reglabilă care se strânge sub spatele craniului și în zona frunții.

În ceea ce privește modificările semnificative de design, PSVR2 va oferi acum un cadran de reglare a lentilelor care poate glisa fiecare lentilă dintr-o parte în alta, pentru a se potrivi cu distanța interpupilară a jucătorului. Obținerea unei potriviri bune poate fi esențială pentru a oferi o focalizare clară și pentru a preveni oboseala ochilor și răul de mișcare în VR, motiv pentru care astfel de glisoare pentru lentile sunt o caracteristică comună la căști precum Oculus Rift și Quest de ani de zile.

De asemenea, Sony a subliniat forma mai rotunjită pentru căștile viitoare, despre care spune că „reprezintă vederea la 360 de grade pe care o percep jucătorii atunci când intră în lumea realității virtuale”. Noua formă, mai subțire, cântărește mai puțin decât PSVR-ul original, în ciuda adăugării unui motor cu forță de feedback.

(c) PlayStation Blog

Un nou sistem de orificii de ventilație în PSVR2 permite fluxul de aer de răcire pentru a „evita ca lentila să se înfunde”, potrivit directorului artistic senior Sony Yujin Morisawa. Fotografiile noi arată, de asemenea, o carcasă albă actualizată pentru controlerele PSVR2, care se potrivește cu designul setului cu cască și al PS5 în sine (și înlocuind prototipurile negre solide prezentate în depozitele de informații anterioare).

Sony a confirmat luna trecută specificațiile generale ale PSVR2, inclusiv panouri OLED cu rezoluție de 2.000×2040 pixeli per ochi, câmp vizual de 110 de grade, urmărirea ochilor și un sistem de urmărire a capului care nu necesită hardware extern al camerei. De asemenea, PSVR2 se va conecta la PlayStation 5 cu un singur cablu, evitând dezordinea de fire și cutii de conexiune necesare pentru a opera prima cască VR pentru consolă de la Sony.

Într-un brevet depus în anul 2017, Sony a prezentat o metodă de producție care ar putea pune capăt problemei „erupției lentilelor” cu raze crepusculare în căști, precum PSVR2. Totuși, Sony nu a evidențiat încă o astfel de caracteristică în comentariile sale publice despre viitoarele căști.

În timp ce un raport despre lanțul de aprovizionare din China de luna trecută a sugerat că Sony speră să livreze milioane de căști PSVR2 până la sfârșitul anului 2022, nu a existat nicio confirmare oficială a prețului sau a datei de lansare de la Sony. La începutul anului 2020,  PlayStation VR original a vândut peste 5 milioane de unități la începutul anului 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.