Acasă Gadget-uri VITEZA SSD-ULUI DE PE NOUL MACBOOK PRO CU PROCESOR M2

VITEZA SSD-ULUI DE PE NOUL MACBOOK PRO CU PROCESOR M2

105
0
(c) Samuel Axon

Noul cip M2 este cea mai mare schimbare a noului MacBook Pro de 13 inchi în comparație cu versiunea M1 lansată de compania Apple în anul 2020. Cu toate acestea, YouTuberii de pe canalele Max Tech și Created Tech au efectuat o serie de teste de viteză pe versiune de 256 GB a MacBook Pro M2 și au descoperit faptul că vitezele de citire și scriere ale SSD-ului sunt cu până la 50 % mai mici decât cele ale SSD-ului de 256 GB de pe MacBook Pro M1.

Vitezele susținute de citire a discului rulate de Max Tech folosind testul BlackMagic Disk Speed ​​​​au prezentat o scădere de la aproximativ 2.900 MB/s (pentru MacBook Pro M1) la 1.446 MB/s (pentru MacBook Pro M2). De asemenea, vitezele de scriere au fost reduse de la 2.215 MB/s (pentru MacBook Pro M1)  la 1.463 MB/s (pentru MacBook Pro M2), aceasta fiind o scădere mai mică, dar, totuși, semnificativă.

Configurația flash NAND ar putea să fie motivul pentru care acest lucru se întâmplă. Ambii YouTuberi au desfăcut noul MacBook Pro și au descoperit faptul că versiunile de 256 GB folosesc doar un cip flash NAND de 256 GB, în timp ce MacBook Pro M1 folosește o pereche de cipuri flash de 128 GB. Controlerele SSD montate pe unitățile cu mai multe cipuri NAND fizice folosesc un proces numit intercalare pentru a citi și scrie date pe mai multe cipuri fizice în mod simultan. Astfel, utilizarea unui număr mai mic de cipuri reduce performanța maximă a sistemului.

Totuși, această problemă nu este exclusivă pentru dispozitivele Apple. Multe SSD-uri moderne oferă viteze nominale maxime doar pentru configurații de 1 TB sau 2 TB. În ciuda dimensiunilor reduse, cipurile NAND de densitate mai mare pot avea o capacitatea maximă de până la 4 TB. Cu toate acestea, scăderile de viteză la capacități mai mici sunt un efect secundar nefericit al densității crescute.

Un lucru pozitiv este acela că versiunile cu o capacitate de 512 GB și 1 TB ale noului MacBook Pro par să ofere viteze SSD similare cu versiunea M1. Totuși, rămâne de văzut dacă noul MacBook Air echipat cu M2 și SSD de 256 GB va avea aceleași probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.