Acasă Gadget-uri DEZVOLTAREA UNUI MONITOR CU O RATĂ DE REÎMPROSPĂTARE DE 500 HZ

DEZVOLTAREA UNUI MONITOR CU O RATĂ DE REÎMPROSPĂTARE DE 500 HZ

60
0
(c) BOE/Sina.com

Monitoarele cu rate de reîmprospătare ridicate sunt capabile să afișeze acțiunea rapidă mai ușor decât monitoarele standard de 60 Hz. Deși ecranele comercializate în prezent pot avea rate de reîmprospătare de până la 360 Hz, BOE, o companie chineză de electronice, lucrează la creșterea acestui parametru la 500 Hz.

De obicei, monitoarele pentru PC din ziua de azi folosesc o matrice de tranzistori plasați pe o peliculă subțire (TFT) realizată din siliciu amorf. Acesta este același tip de material regăsit în produse precum celulele solare. Potrivit unui raport apărut în publicația chineză Sina.com, compania BOE, a cărei activitate include realizarea de panouri de afișare pentru smartphone-urile și tabletele diverselor companii precum LG și Apple, lucrează la înlocuirea stratului TFT de siliciu cu unul TFT de oxid. Acest lucru ar putea permite realizarea unui prototip de monitor care poate reîmprospăta 1920×1080 pixeli de 500 de ori pe secundă.

„Tehnologia de afișare a semiconductoarelor oxidice are avantajele unei mobilități ridicate, a unui curent off-state scăzut, a unui proces tehnologic simplu și a dimensiunii mari, care poate satisface nevoile de îmbunătățire a calității produselor viitoare și reducerea consumului de energie”, s-a relatat în raportul Sina.com.

Producătorul de panouri de afișare pare că este capabil să folosească LCD-uri TFT cu oxid pentru a combate punctele luminoase, pentru a crește fiabilitatea panoului și pentru a reduce consumul de energie cu până la 15%. Cu toate acestea, în raport au fost indicate mai multe tipuri de panouri de afișaje la care BOE lucrează, inclusiv unul cu o rezoluție 4K și o diagonală de 13,3 inci, așadar, nu este clar dacă toate aceste caracteristici sunt transferate la prototipul de 500 Hz.

Deși reprezentanții companiei BOE nu au dezvăluit planuri în ceea ce privește lansarea unui monitor de 500 Hz, aceștia au distribuit un videoclip în care pare că se prezintă un monitor de 27 inci „500Hz+”. Rezoluția de 1920×1080 a monitorului nu este surprinzătoare, deoarece ratele de reîmprospătare inovatoare vor fi mai greu de atins la rezoluții QHD sau 4K. Conform videoclipului, monitorul de 500 Hz folosește și standardul Embedded DisplayPort (eDP) cu 8 benzi și 8-bit.

Dacă BOE va lansa panoul de 500 Hz, aceasta nu ar fi prima dată când tehnologia TFT cu oxid este folosită în dezvoltarea unui monitor. De exemplu, în anul 2011, compania Samsung a folosit un oxid TFT-LCD pentru a realiza un prototip de monitor 4K, care rula la rata de reîmprospătare de 240 Hz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.