Acasă Gadget-uri LANSAREA UNUI LAPTOP LENOVO CU UN PANOU ULTRAWIDE ȘI UN ECRAN SUPLIMENTAR

LANSAREA UNUI LAPTOP LENOVO CU UN PANOU ULTRAWIDE ȘI UN ECRAN SUPLIMENTAR

136
0
(c) Lenovo

Deși multe companii au început să folosească în ultimii ani raporturi de aspect (aspect ratio) mai mari, majoritatea laptopurilor folosesc în continuare rezoluția de 16:9. Deși produce dispozitive cu ecrane cu aspect ratio de 16:10, compania Lenovo experimentează și cu o serie de ecrane mai mari. În cadrul evenimentului CES 2022, reprezentanții companiei au anunțat lansarea unui laptop cu un ecran ultrawide. De asemenea, dispozitivul prezintă un al doilea ecran, situat în dreapta tastaturii.

Reprezentanții companiei Lenovo au declarat faptul că ThinkBook Plus Gen 3 este primul dispozitiv care folosește un ecran de 17.3 inci cu un aspect ratio de 21:10. Laptopurile cu ecrane ultrawide, adică cu un raport mai mare de 16:9 sunt incredibil de rare.

În anul 2012, laptopul Toshiba U845W, care avea un raport 21:9, asigura multitasking și o experiență superioară pentru vizionarea filmelor, mai ales dacă acestea erau realizate la aceeași rezoluție. Mai recent, laptopul Predator 21 X al companiei Acer, care a fost lansat în anul 2017, a folosit raportul de aspect de 21:9 și o curbare unică pentru o experiență inedită în jocuri.

Ecranul ultrawide al laptopului ThinkBook Plus Gen 3 posedă o tehnologie IPS destul de avansată. Acesta are o rezoluție de 3072 x 1440, o rată de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz, o luminozitate de până la 400 niți și un DCI-P3 de 100%.

(c) Lenovo

Publicul țintă al celei de-a treia generații a laptopului ThinkBook Plus produs de către Lenovo este reprezentat de întreprinderile mici și mijlocii. În timp ce ecranele mai înalte sunt excelente pentru citirea documentelor lungi și a foilor de calcul, un ecran mai lat oferă spațiu pentru a dispune mai multe ferestre una lângă alta. Reprezentanții companiei Lenovo au subliniat faptul că acest lucru este facilitat de noul sistem de operare al companiei Microsoft, adică Windows 11.

De asemenea, ecranul ultrawide folosit a avut ca rezultat dezvoltarea unui dispozitiv de dimensiuni mari, care are o lungime de 16.14 inci. Așadar, acest lucru a permis amplasarea unui ecran secundar în dreapta tastaturii laptopului pentru un multitasking îmbunătățit.

Ecranul tactil de 8 inci este similar cu tehnologia Asus ScreenPad, care transformă unele dintre touchpad-urile laptopurilor într-un ecran tactil. Ecranul LCD cu rezoluția de 800 x 1280 poate fi folosit ca notepad, calculator, calendar, cât și pentru afișarea în timp real a unui stock tracker. De asemenea, pe acest ecran poate fi afișată o galerie de miniaturi folosite în timpul utilizării programului PhotoShop sau se poate scrie folosind stiloul care însoțește laptopul.

(c) Lenovo

Un document foarte lung ar putea fi afișat pe ecranul principal și continuat pe cel secundar. De asemenea, ecranul de 8 inci poate fi utilizat pentru a grupa aplicațiile folosite des și pentru a le deschide mai ușor.

(c) Lenovo

Din punct de vedere al specificațiilor, ThinkBook Plus Gen 3 are un procesor Intel Core din seria I și generația a 12-a, 32 GB RAM LPDDR5 dual-channel și 2 TB de stocare SSD PCIe 4.0. Totodată dispozitivul prezintă două porturi USB-C, inclusiv un Thunderbolt 4, două porturi USB-A, un port HDMI și o mufă audio.

Reprezentanții companiei Lenovo au anunțat faptul că laptopul cu ecran dublu va costa 1.399 de dolari și va fi lansat în luna mai a anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.