Acasă Gadget-uri APPLE A LANSAT NOILE MODELE IPHONE 12

APPLE A LANSAT NOILE MODELE IPHONE 12

137
0

În data de 13 octombrie 2020, Apple a lansat noile modele de iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro și 12 Pro Max, toate dispunând de suport wireless 5G. Designul cu laturi plate, spate de metal și ecran de sticlă, se aseamănă foarte mult cu modelul iPhone 4. Modele iPhone 12 și 12 Mini sunt confecționate din aluminiu, în timp ce linia Pro are un corp din oțel inoxidabil.

Modelul iPhone 12 prezintă un ecran de 6,1 inchi, având aceeași dimensiune cu ecranul predecesorului său, iPhone 11. Cu toate acestea, noul dispozitiv este cu 15% mai mic, cu 11% mai subțire și cu 16% mai ușor decât cel din anul 2019. Modelul iPhone 12 mini prezintă un ecran 5,4 inchi, iPhone Pro de 6,1 inchi, iar modelul 12 Pro Max se ridică la valoarea de 6,7 inchi. Toate ecranele sunt cu tehnologie OLED, rata de refresh a acestuia a fiind de 60Hz. Apple a colaborat cu echipa de la Corning pentru a realiza un nou material, pentru protejarea afișajului denumit „Scut ceramic”. Apple susține faptu acesta că este mai dur decât orice altă sticlă pusă vreodată pe un smartphone.

Conectivitatea 5G este o îmbunătățirea principală implementată pe noile modele iPhone. Tehnologia 5G a fost promovată de către dezvoltatori, ca un următor pas important, pe care smartphone-urile trebuie să îl facă. În prezent există două tipuri de rețele 5G. Prima rețea, mmWave (unde milimetrice de bandă înaltă), are un potențial mare (Verizon numește această rețea „Ultra Wideband”), dar care prezintă o rază scurtă de acțiune, are caracteristici slabe ale semnalului și este dificil de lansat pe piață. A doua rețea este „sub 6GHz” 5G, care prezintă o mică îmbunătățire față de 4G, cu caracteristici mai bune ale semnalului, o probabilitate mai mare în ceea ce privește implementarea la nivel mondial, dar cu o creștere a vitezei mai puțin revoluționară.

Rețeaua MmWave (Ultra Wideband) nu va fi integrată în zonele izolate. Operatorii de rețele mobile au declarat faptul că rețelele mmWave nu vor fi prezente în afara orașelor, iar un sondaj recent, realizat de PCMag, a plasat acoperirea mmWave, a companiei Verizon, la doar 4% din rețeaua globală. Pe data de 13 octombrie, Verizon a apărut pe scena virtuală, din cadrul evenimentului Apple, și a promis că va „dubla acoperirea” mmWave. De asemenea, Verizon a anunțat implementarea unei „rețele naționale 5G”, care va fi una de tip sub 6GHz, construită peste tehnologia 4G existentă.

Apple a declarat faptul că a proiectat antene 5G personalizate și componente radio pentru iPhone 12 și că acestea includ cele mai multe benzi 5G, prezente pe orice smartphone. De asemenea, noul model include un „mod inteligent de utilizare a datelor”, care poate comuta între 5G și LTE, în funcție de viteza necesară pentru efectuarea unei operațiuni, care ar trebui să economisească consumul bateriei.

Specificații IPhone 12

Similar fiecărui an, noul iPhone prezintă un nou cip Apple, A14 Bionic, care a debutat în cadrul noului iPad Air. A14 este primul cip Apple construit pe 5nm. Acesta este un cip cu șase nuclee, două nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de înaltă eficiență. De asemenea, există, un GPU cu patru nuclee, și un algoritm de învățaare automată cu 80% mai rapid. Apple a declarat faptul că A14 este „cu până la 50% mai rapid” decât orice alt cip Android.

O surpriză este reimplementarea mărcii MagSafe. Apple a combinat o bobină, utilizată la încărcarea wireless, cu o serie de magneți, astfel încât încărcătorul wireless de 15 W se atașează în siguranță la partea din spate a telefonului. Obținerea alinierii corecte a încărcătoarelor tradiționale poate fi foarte complicată, astfel încât magnetul ar trebui să ajute la o plasare sigură a dispozitivului, în timpul încărcării.

În ceea ce privește camerele, iPhone 12 Mini și iPhone 12 prezintă două camere de 12MP, o cameră principală și una ultra-wide, în timp ce iPhone 12 Pro adaugă la cele două camere un zoom optic de 12MP 2x, iar la 12 Pro Max unul de 12MP cu zoom 2,5x. Modelele Pro au acum integrat un senzor Lidar, similar iPad Pro 2020 și care, pe lângă avantajele obișnuite de scanare 3D de realitate augmentată, este folosit și pentru focalizarea automată cu laser, pentru a ajuta modulul de camere la redarea efectului de profunzime în lumină slabă.

Pe lângă aceste specificații, noile iPhone prezintă și rețeaua Wi-Fi 6, NFC pentru Apple Pay, rezistență la apă IP68 și Face ID. Pentru încărcarea prin cablu, există un singur conector, de tip lightning, în partea de jos a telefonului. Apple va include în cutie un cablu lightning USB-C, dar nu va include căști sau un adaptor de alimentare, despre care se spune că este o încercare de reducere a deșeurilor electronice.

În ceea ce privește prețurile, iPhone 12 Mini va începe de la 699 de dolari, iar iPhone 12 de la 799 de dolari. iPhone 12 Pro va avea un preț de pornire de 999 de dolari, în timp ce prețul lui Pro Max va începe de la 1099 de dolari. În anul 2020, datele de lansare sunt diferite față de alți ani, iPhone 12 și 12 Pro urmând să poată fi precomandate pe data de 16 octombrie, în timp ce Mini și Pro Max sunt disponibile pentru precomenzi începând cu data de 6 noiembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.