Acasă Stil de Viață CUM POȚI SCĂPA DE CEARCĂNE?

CUM POȚI SCĂPA DE CEARCĂNE?

64
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Cearcănele sunt o problemă extrem de comună și, deși nu pun viața în pericol, pot avea un impact asupra bunăstării emoționale.

Pielea din jurul ochilor este subțire și delicată. Aceasta acoperă vasele de sânge și mușchii responsabili de mișcarea pleoapelor. Culoarea închisă a acestora poate fi observată prin pielea subțire, făcând zona să pară mai închisă.

Apariția cearcănelor sau a hiperpigmentării periorbitale au multe cauze. Acestea pot fi de natură genetică, din cauza unor alergii sau a unor depozite excesive de pigmenți ai pielii. Alți factori sunt reprezentați de: vârstă, anemii, dereglări hormonale, stres și, desigur, lipsa somnului. De asemenea, în funcție de locul de muncă pot exista mai mulți factori specifici, fiecare necesitând tratamente diferite.

În primul rând, înainte de a alege tratamentul adecvat este necesară identificarea cauzei. Dacă, de exemplu, cauza principală o reprezintă pigmentarea excesivă a pielii, se pot preveni depunerile suplimentare de pigmenți ai pielii prin aplicarea de protecție solară.

De asemenea, compresele cu ceai rece ar putea fi utile. Deși există cercetări limitate cu privire la efectul cafeinei asupra diminuării cearcănelor, aceasta poate produce contracția vaselor de sânge și poate stimula circulația. În plus, antioxidanții, care pot fi regăsiți în ceaiul verde și negru, s-au dovedit utili a îmbunătăți sănătatea pielii și în a ajuta la prevenirea efectelor îmbătrânirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.