Acasă IT O NOUA VERSIUNE A CALCULATORULUI BBC MICRO:BIT

O NOUA VERSIUNE A CALCULATORULUI BBC MICRO:BIT

163
0

Pentru prima dată de la lansarea din anul 2016, micro:bit, calculatorul de buzunar cu ajutorul căruia copiii învață să codeze, a fost actualizat.

În prezent, dispozitivul este de patru ori mai rapid și include un difuzor și un microfon, precum și alte actualizări, compatibile cu inteligența artificială și învățarea automată.

Micro:bit a fost lansat pentru prima dată de compania BBC, în anul 2016, ca succesor al BBC Micro, dispozitivul care a ajutat la integrarea multor elevi în domeniul calculatoarelor, în anii `80. Acesta este conceput pentru a sprijini programa școlară și pentru a îmbunătăți abilitățile digitale, conținând senzori care pot detecta mișcarea și direcția de deplasare.

În Marea Britanie, de la momentul lansării dispozitivului, din anul 2016, aceste dispozitive au fost oferite, în mod gratuit, tuturor elevilor, care au promovat în al șaptelea an școlar. În prezent, peste cinci milioane de dispozitive micro:bit sunt utilizate în sălile de curs din întreaga lume.

„Încă de la început, scopul BBC a fost de a informa, educa și distra. Aceste calități se reflectă în proiectul micro:bit”, a declarat Tim Davie, directorul general al BBC.

„Încă de la lansarea sa, prin intermediul campaniei noastre, Make it Digital, micro:bit a contribuit la transformarea competențelor digitale și a modului de învățare. Nu am nicio îndoială că noul micro:bit va stimula inovația și creativitatea, atât în Marea Britanie, cât și în întreaga lume.”

Dispozitivul va putea fi achiziționat, începând cu mijlocul lunii noiembrie 2020, și va costa 11,5 lire.

„Scopul micro:bit este acela de a ajuta copiii să-și deblocheze potențialul creativ și de a-i învăța cum pot modela lumea din jurul lor”, a declarat Gareth Stockdale, director executiv al Fundației Educaționale micro:bit.

„În secolul XXI, codarea și gândirea computațională pot reprezenta aptitudini importante. Am lucrat îndeaproape cu persoane din această comunitate pentru a face cât mai ușoară exploatarea la maximum a dispozitivelor, atât în interiorul cât și în afara clasei.”

„Experimentarea cu micro:bit este esențială pentru a ajuta copiii să înțeleagă mai bine tehnologiile importante, încă de la începutul dezvoltării lor, iar noi ne propunem să facem acest lucru într-un mod cât mai distractiv și accesibil posibil.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.