Acasă COVID-19 PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 ÎN CADRUL SPITALELOR

PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 ÎN CADRUL SPITALELOR

6403
0
Acest studiu ar putea ajuta Serviciul Național de Sănătate (NHS) la prevenirea transmiterii virusului în spitale, identificând dacă o persoană poate contracta virusul de la un pacient aflat în același spital.

Un nou studiu va cartografia răspândirea coronavirusului în cadrul spitalelor, în încercarea de a împiedica transmitere acestuia.

Studiul clinic, condus de către cercetătorii din cadrul Universității College din Londra (UCL), va evalua utilizarea datelor genomice virale, în timp real, pentru a reduce răspândirea COVID-19 în spitale.

„În prezent, răspândirea în cadrul spitalelor a infecției COVID-19 este recunoscută ca fiind o problemă majoră, atât pentru personalul din domeniul sănătății, cât și pentru pacienți, iar încetarea transmiterii virusului este esențială”, a declarat profesorul Judith Breuer, directorul UCL/ UCLH/ GOSH, centrele de cercetare biomedicală care au finanțat unitatea de genomică a agenților patogeni.

„Procedurile verificate și testate, pentru a minimiza răspândirea infecției în cadrul spitalelor, sunt deja puse în aplicare, inclusiv separarea pacienților infectați cu COVID-19 de cei neinfectați, dezinfectarea amplă, utilizarea echipamentelor de protecție și spălarea continuă a mâinilor.

„În ciuda adoptării acestor măsuri, transmiterea COVID-19 către pacienții și personalul spitalului este încă prezentă și s-a dovedit, din păcate, a fi fatală. În acest sens, este esențial să încercăm noi instrumente, precum secvențierea virală, pentru a afla de ce se întâmplă acest lucru și pentru a ajuta la reducerea răspândirii infecției din spitale.”

Studiul, împreună cu unitatea de studii clinice UCL, face parte din Consorțiul Guvernamental COVID-19 Genomics UK (COG-UK), în valoare de 20 de milioane de lire sterline, care permite oamenilor de știință să identifice cauza răspândirii virusului în toată țara.

Studiul, privind debutul infecției COVID-19 în cadrul spitalului COG-UK, va implica mai mult de 15 spitale aflate în legătură cu centrele de secvențiere COG din Marea Britanie. Fiecare centru va analiza secvențele COVID-19 prin intermediul probelor prelevate din nasul și gâtul tuturor pacienților infectați, aflați în spital, împreună cu pacienții spitalului nou infectați și personalul NHS din prima linie.

Studiul va utiliza rezultatele obținute din secvențierea întregului genom al virusului, privind toate probele prelevate, care în prezent, sunt disponibile în termen de 24 – 48 de ore, pentru a încerca să reducă numărul focarelor din spitale.

Mai exact, datele ar putea ajuta echipele de cercetare, din cadrul fiecărui spital, să identifice dacă pacienții nou infectați au contractat virusul de la un pacient din spital, sau din afara spitalului.

Cazurile de COVID-19 care se află în strânsă legătură, fiind transmise de la un pacient la altul sau la un angajat din domeniul sănătății, vor avea aceeași secvență. De asemenea, infecțiile în cazul a două persoane care au secvențe diferite, vor exclude posibilitatea transmiterii între pacienți sau lucrătorii din domeniul sănătății.

„Cunoaștem deja faptul că, prin compararea secvenței de litere care alcătuiesc un genom al infecției COVID-19, cu secvența de litere din COVID-19 dintr-o altă probă, putem afla dacă cele două infecții sunt asemănătoare sau diferite”, a adăugat prof. Breuer.

„Astfel, prin utilizarea secvențierii rapide a infecției COVID-19, sperăm să stabilim modul în care personalul spitalului și pacienții au contractat virusul. Acest lucru va permite spitalelor să pună rapid în aplicare măsuri eficiente, pentru a întrerupe transmiterea ulterioară a virusului și pentru a reduce numărul și dimensiunea focarelor de infecție.

Astfel de măsuri ar putea include dezinfectări regulate, verificarea eficacității echipamentelor de protecție și mutarea pacienților vulnerabili din spital, într-un alt cadru special amenajat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.