Acasă COVID-19 MEDICAMENTUL DEXAMETAZONĂ SALVEAZĂ VIAȚA PACIENȚILOR CU CORONAVIRUS

MEDICAMENTUL DEXAMETAZONĂ SALVEAZĂ VIAȚA PACIENȚILOR CU CORONAVIRUS

114
0
(c) Julian Claxton / Alamy

Conform rezultatelor preliminare ale unui studiu clinic aleatoriu din Marea Britanie, medicamentul dexametazonă, disponibil pe scară largă, reduce riscul de a deceda în urma contractării de COVID-19. S-a observat o rata de supraviețuire de o treime pentru pacienții susținuți de ventilatoare și o cincime pentru cei care primesc oxigen. Dexametazona este un steroid, utilizat pentru a reduce inflamația în diferite afecțiuni, inclusiv boli de piele, alergii și astm. Este unul dintr-o serie de medicamente, testate ca tratament posibil pentru COVID-19, fiind testat pe 11.500 de pacienți, aflați în recuperare, în 175 de spitale ale Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

În acest studiu, 2.104 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost selectați aleatoriu, pentru a li se administra dexametazonă, iar 4.321 de pacienți au primit îngrijiri standard. Rezultatele preliminare sugerează faptul că, tratamentul cu dexametazonă, poate salva o viață din opt pacienți care primesc ventilație și un pacient/25 care necesită oxigen. În Marea Britanie, cercetătorii sugerează că medicamentul ar fi putut salva aproximativ 5.000 de vieți, dacă ar fi fost folosit pentru a trata pacienții, încă de la începutul pandemiei. Dexametazona trebuie luată numai dacă este prescrisă de un medic.

Alte știri despre coronavirus

Pe data de 16 iunie 2020, în Beijing, capitala Chinei, au fost confirmate 27 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce a ridicat numărul total, din ultimele cinci zile, la peste 100 de cazuri. Autoritățile chineze restricționează călătoriile în afara orașului Beijing și au impus blocaje suplimentare în unele zone rezidențiale.

În Beijing, au fost dezinfectate peste 30.000 de restaurante. Secretarul general adjunct al guvernului municipal din Beijing a declarat jurnaliștilor faptul că grădinițele, școlile primare și liceele vor fi închise.

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, susține că rasismul și dezavantajul structural trebuie să fie luate în considerare mai mult, pentru investigarea motivului pentru care grupurile de etnii negre, asiatice și minoritare (BAME) prezintă un risc disproporționat de infecție cu COVID-19.

Ultimul raport al acestora evidențiază mai mulți factori potențiali, care nu au fost luați în calcul în reexaminarea lor anterioară. Acești factori includ rasismul istoric și experiențele de asistență medicală superficială, în urma cărora, din raport, reiese faptul că persoanele BAME nu solicită îngrijiri la nevoie, precum riscurile profesionale sau condițiile de sănătate preexistente. Noul raport recomandă colectarea mai multor date referitoare la etnie, în special în cazul certificatelor de deces.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revocat aprobarea de urgență a medicamentelor anti-malarice, hidroxiclorochina și clorochina, pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Medicamentele nu au fost eficiente împotriva COVID-19, iar unele studii au asociat administrarea lor cu complicații cardiace. Președintele american, Donald Trump, care a declarat anterior că ia aceste medicamente, a criticat decizia FDA.

Noua Zeelandă a confirmat primele cazuri noi de coronavirus, din ultimele 24 de zile: două persoane care au sosit din Marea Britanie, sub permisiunea specială, pentru a vizita o rudă bolnavă, aflată în stare terminală. Ca urmare, Noua Zeelandă a suspendat derogările de compasiune de la regulile de carantină. Săptămâna trecută, premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că țara nu mai are oameni infectați cu coronvirus și aproape toate restricțiile interne au fost ridicate.

Numărul de decese cauzate de coronavirus

(c) Universitatea John Hopkins

La nivel mondial, numărul de decese a trecut de 437.000. Conform Universității John Hopkins, numărul de cazuri confirmate depășește 8 milioane, deși numărul real de cazuri va fi mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.