Acasă COVID-19 COVID-19 ARE EFECTE NEGATIVE ASUPRA CREIERULUI?

COVID-19 ARE EFECTE NEGATIVE ASUPRA CREIERULUI?

150
0

Pacienții de vârstă mijlocie pot deveni confuzi, fiind supuși riscului de a avea accidente vasculare cerebrale.

Experții studiază motivul pentru care boala afectează creierul.

Potrivit unui studiu realizat de către compania de televiziune britanică BBC, aproximativ 50% dintre oamenii diagnosticați cu coronavirus au avut probleme neurologice precum confuzia, durerile de cap, chiar și convulsii.

Spitalele raportează pacienți cu COVID-19 ce prezintă simptome ușoare, precum amețeli și pierderea mirosului, dar și cu simptome severe, precum accidentele vasculare cerebrale. Experții spun ca este prea devreme pentru a determina concret modul în care virusul afectează creierul, estimând și perioada de recuperare a pacienților.

Primele rapoarte publicate dezvăluie probleme neurologice care au apărut pentru prima dată în Wuhan, China, în februarie 2020. De atunci, nenumărate spitale din întreaga lume, incluzând Universitatea Strasbourg din Franța și Johns Hopkins din SUA, au raportat simptome similare în rândul pacienților.

Experții spun că problemele neurologice nu apar în mod special la un anumit grup de vârstă, gen, rasa specifice sau alte particularități. Acestea afectează oamenii într-un sens care pare aleatoriu. Pacienții, despre care se credea că sunt expuși unui risc mai scăzut infectării, precum oamenii cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, au simptome neurologice.

O altă ipoteză este aceea că, pe măsură ce sistemul imunitar funcționează fără oprire, în încercarea de a proteja corpul de boli, acesta declanșează un răspuns care poate crea leziuni la nivelul țesuturilor și organelor. Acest fenomen se numește furtună cu citokine.

Experții din întreaga lume studiază cazurile de infectare în fiecare zi. Cu toate acestea, au ajuns la concluzia că, virusul SARS-Cov-2 poate avea efecte neurologice, fiind nevoie de mai multe cercetări pentru tratarea potrivită a pacienții pe viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.