Acasă Inginerie medicală INIMA ROBOTICĂ FUNCȚIONEAZĂ CA UN ADEVĂRAT ORGAN

INIMA ROBOTICĂ FUNCȚIONEAZĂ CA UN ADEVĂRAT ORGAN

1122
0
Scanări CT ale inimii biohibride

Oamenii de știință au dezvoltat „inima” bionică care simulează bătăile inimii corpului uman.

Inginerii din cadrul Institutului de Tehnologie Massachusetts (MIT) spun că, așa-numitul dispozitiv hibrid biorobotic ce le aparține, ar putea fi utilizat pentru testarea valvelor artificiale și a altor dispozitive cardiace, cum ar fi stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele, fără a fi nevoie de teste pe animale.

Dr. Ellen Roche, profesor asistent de inginerie mecanică în cadrul MIT și unul dintre autorii studiului, a declarat faptul că: „Testarea regulamentară a dispozitivelor cardiace necesită multe cercetări în ceea ce privește rezistența acestora la oboseală, dar și testarea pe animale. Noul dispozitiv ar putea reprezenta, într-un mod realist, ceea ce se întâmplă într-o inimă reală, pentru a reduce testele pe animale sau pentru a obține, mai repede, design-ul dispozitivelor cardiace”.

De asemenea, Echipa consideră că, descoperirile lor, publicate în revista Science Robotics, ar putea fi folosite, într-o bună zi, în studiul dezvoltării inimilor artificiale în cazul oamenilor.

Dr. Chris Nguyen, din cadrul Centrului de Cercetări Cardiovasculare al Spitalului General din Massachusetts și unul dintre autorii studiului, a declarat: „Prin intermediul ingineriei tisulare, am putea vedea inima biorobotică hibridă, funcționând ca o inimă artificială. Aceasta reprezintă o soluție necesară, având în vedere epidemia de insuficiență cardiacă globală, în contextul în care milioane de oameni sunt trecuți pe liste interminabile de așteptare, pentru transplantul de inimă”.

Echipa a dezvoltat un ,,miocard robotizat”, reprezentând țesutul exterior muscular al inimii, și l-au înfășurat în jurul inimii unui porc, arătând precum un „înveliș cu bule”. Cercetătorii au folosit un adeziv de silicon pe care l-au numit TissueSil.

Mușchii artificiali ai miocardului robot au putut imita modelul fibrelor musculare naturale ale inimii, acționând împreună, pentru a supune inima la încercări de compresiune și încovoiere rotativă, similar cu modul în care o inimă adevărată bate și pompează sângele în corpul uman.

Dr. Roche a adăugat: „Dispozitivul este o adevărată inimă biologică, al cărei țesut muscular dur a fost înlocuit cu o matrice robotizată moale, de mușchi artificiali, asemănătoare cu învelișul cu bule”.

Mușchiul cardiac este înlocuit cu o „matrice robotică moale”. Mușchiul de înlocuire este legat de țesutul cardiac interior, creând o inimă biohibridă

Echipa spune că poate controla ritmul cardiac, contractilitatea și volumul accidentului vascular cerebral al inimii lor bionice, pentru a simula o inimă bolnavă. Cercetătorii cred că acest tip de modelare poate fi folosit pentru a-i ajuta să testeze dispozitive cardiace, cum ar fi valvele cardiace protetice, stimulatoare cardiace și defibrilatoare.

Dr. Nyugen a spus: „Imaginați-vă că am putea scana inima unui pacient înainte de implantarea dispozitivului cardiac, acest lucru însemnând că medicii ar putea ajusta dispozitivul pentru a funcționa optim, cu mult înainte de realizarea operației”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.