Acasă COVID-19 MITURI DESPRE CORONAVIRUS

MITURI DESPRE CORONAVIRUS

2139
0

Întrucât numărul cazurilor de coronavirus a crescut dramatic în perioada pandemiei, la fel s-a întâmplat și cu numărul teoriilor de conspirație. Iată câteva dintre cele mai răspândite mituri despre acest virus:

Nu folosiți înălbitor pentru a vă dezinfecta corpul

Înălbitorul nu trebuie folosit împotriva virusului. Acesta conține substanțe care pot fi otrăvitoare atunci când sunt ingerate și trebuie să fie utilizat doar pentru uz casnic.

Rețelele mobile 5G nu răspândesc coronavirusul

Virusul se răspândește și în zone care nu au acoperire 5G și totodată, nu este posibilă transmiterea acestuia prin unde radio sau rețele mobile.

Vremea caldă nu ucide virusul

Este puțin probabil ca viitoarea vară din emisfera nordică să aibă un efect mare asupra virusului. Oamenii contactează coronavirusul indiferent de tipul de climă sau condițiile meteorologice, inclusiv în regiunile calde și însorite. Nu trebuie să vă expuneți la cantități excesive de soare în speranța eliminării virusului.

Consumul excesiv de alcool nu vă protejează

Poți contracta virusul indiferent dacă ești beat sau sobru. Alcoolul nu îți va curăța sistemul imunitar și nici nu va omorî virusul. În schimb, consumul excesiv de alcool poate fi periculos pentru starea de sănătate;

Baia fierbinte nu elimină virusul

Aceasta vă poate ajuta să vă relaxați în perioada pandemiei, însă nu va face nimic pentru a împiedica răspândirea virusul. Unele persoane consideră faptul că, prin creșterea temperaturii interne a corpului, virusul ar putea fi eliminat. Cu toate acestea, temperatura internă corpului va rămâne aproximativ aceeași chiar și în apă fierbinte.

Tratamentele sau vaccinurile descoperite online nu s-au dovedit a fi funcționale

Specialiștii din domeniul sănătății nu au descoperit încă un leac sau vaccin împotriva coronavirusului. Anunțurile de pe site-urile care pretind că au „leacul secret” sunt false. În prezent, FBI investighează aproximativ 3.600 de escrocherii legate despre acest lucru, majoritatea dintre acestea fiind legate de tratamente false și vaccinuri;

Transmiterea virusului nu se face prin vaccinul antigripal

Între virusul gripal și coronavirus nu există nicio legătură, iar miturile care afirmă faptul că ești predispus la contractarea coronavirusului, dacă ai suferit de gripă în ultimii 10 ani, sunt false.

Purtarea măștii chirurgicale nu îți va slăbi sistemul imunitar

Specialiștii din domeniul medical au purtat măști chirurgicale, încă din perioada Ciumei Negre din secolul al XVII-lea, fără a întâmpina probleme care să le afecteze sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.