Acasă COVID-19 ONG-URILE SOLICITĂ RECUPERAREA ECOLOGICĂ POST-COVID

ONG-URILE SOLICITĂ RECUPERAREA ECOLOGICĂ POST-COVID

68
0
Economiștii importanți consideră că investițiile în energie regenerabilă vor crea locuri de muncă cu impact economic pe termen scurt și beneficii pe termen lung, pentru climă © Getty Images

O scrisoare semnată de 57 de organizații de caritate îndeamnă guvernul britanic să asigure cheltuielile publice în atingerea obiectivului de obținere a emisiilor net-zero, în situația ecologică post-covid.

Boris Johnson trebuie să implementeze politici care să asigure o redresare economică „rezistentă și incluzivă”, în conformitate cu realizarea emisiilor net-zero, a sugerat un grup de ONG-uri prin intermediul unei scrisori adresate premierului statului britanic, în iunie 2020.

Prin scrisoarea semnată de 57 de organizații de caritate, printre care Fundația Mondială a Naturii (WWF), Confederația Oxfam, Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (SPB) și Organizația Națională de Caritate Independentă Trust, guvernul este îndemnat să asigure cheltuielile publice în urma coronavirusului, pentru atingerea obiectivului de obținere a emisiilor net-zero.

,,De asemenea, toate scrisorile de salvare a afacerilor ar trebui să fie condiționate de planuri și acțiuni pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, se adaugă în scrisoare. Totodată, se solicită sprijin pentru tranziția de energie alternativă de peste hotare, punând capăt finanțării combustibililor fosili, ajutând astfel țările în curs de dezvoltare să realizeze salturi importante.

„Beneficiem de toate soluțiile de care avem nevoie pentru a livra net emisii zero în Marea Britanie și pentru a asigura reducerea emisiilor de care avem nevoie la nivel global”, a declarat Gareth Redmond King, șeful schimbărilor climatice din cadrul Fundației Mondiale a Naturii (WWF). „De ce nu am investi în acestea? Recuperarea ecologică este durabilă în multe alte moduri, dar și din punct de vedere ecologic”, continuă el.

Primul ministru a convenit anterior că recuperarea ar trebui să fie „durabilă”, dar până acum a furnizat puține detalii despre planurile de a realiza acest lucru. Grupurile ecologice au criticat sumele uriașe de bani, anunțate de către multe guverne, pentru a sprijini industriile cu conținut ridicat de carbon, fără să existe condiții pentru reducerea acestora.

„Recunoaștem importanța menținerii leadershipului nostru global în lupta împotriva schimbărilor climatice, pe măsură ce ne recuperăm după situația cauzată de COVID-19”, a declarat pentru revista BBC Science Focus un purtător de cuvânt din cadrul Departamentului pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială (BEIS).

De asemenea, o mulțime de alte voci, inclusiv lideri de afaceri, medici academicieni și politicieni au solicitat o redresare atentă în urma crizei coronavirusului. În luna mai 2020, consilierii guvernamentali în domeniul climei au cerut guvernului să se concentreze pe investițiile climatice și să evite blocarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cameron Hepburn, profesor de economie a mediului din cadrul Universității din Oxford, a declarat că ,,există un consens global tot mai mare, potrivit căruia, o redresare economică ecologică ca urmare a situației rezultate de COVID-19, ar putea reprezenta un avantaj în sensul apariției de noi locuri de muncă, dar și din punct de vedere economic, precum și pentru mediul înconjurător”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.