Acasă COVID-19 POTENȚIAL TRATAMENT ÎMPOTRIVA COVID-19

POTENȚIAL TRATAMENT ÎMPOTRIVA COVID-19

72
0
Ilustrație SARS-CoV-2 înconjurată de anticorpi © Getty Images

Pacienților infectați cu COVID-19 li s-a administrat prima doză a unui potențial tratament pe bază de anticorpi, destinat combaterii coronavirusului.

Sistemul imunitar produce anticorpi pentru a neutraliza substanțele străine din organism, atunci când acesta descoperă o infecție. Oamenii de știință au dezvoltat acest tratament în doar trei luni, după identificarea anticorpilor din sângele prelevat de la unul dintre primii pacienți americani, care s-a recuperat de la COVID-19.

Prin colaborarea a două centre de cercetare a bolilor infecțioase, Lilly și AbCellera, a fost realizat acest tratament pe bază de anticorpi, denumit LY-CoV555, utilizat pentru prevenirea și tratarea coronavirusului. Cercetătorii susțin că este primul potențial tratament, special conceput pentru a combate SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Acest tratament a fost administrat primilor pacienți ai studiului, în cadrul marilor centre medicale din SUA, inclusiv Școala de Medicină NYU Grossman și Cedars-Sinai din Los Angeles. O singură doză de tratament a fost administrată intravenos la un număr de 32 de participanți.

Studiul controlat prin intermediul efectului placebo, va evalua siguranța și tolerabilitatea în cazul pacienților spitalizați, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul lunii iunie.

„Ne-am propus să colaborăm cu partenerii noștri din industrie, cu scopul de a obține dovezi științifice, pentru a satisface nevoia urgentă de tratamente, care reduc severitatea bolii COVID-19”, a declarat Mark Mulligan, director al Centrului de Boli Infecțioase și Imunologie și al Centrului de Vaccin Langone Health din NYU. Tot acesta a afirmat și faptul că „tratamentele pe bază de anticorpi, precum cel studiat, sunt promițătoare în ceea ce privește combaterea acestei infecții mortale”.

Daniel Skovronsky, președintele Laboratoarelor de Cercetare Lilly, a declarat faptul că „tratamentele pe bază de anticorpi, precum LY-CoV555, pot avea efect atât în ceea ce privește prevenirea, cât și în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, fiind deosebit de important în cazul persoanelor grav afectate de boală, precum cele cu sistemul imunitar compromis”.

Dacă rezultatele din prima fază a studiului demonstrează faptul că tratamentul pe bază de anticorpi poate fi administrat în condiții de siguranță, cercetătorii vor începe studiile cu LY-CoV555, asupra pacienților care sunt diagnosticați cu COVID-19, dar nu sunt spitalizați.

De asemenea, Compania americană Eli Lilly and Company intenționează să studieze acest tratament într-un cadru preventiv, concentrându-se asupra populației de pacienți vulnerabile, care, în mod normal, nu se încadrează condițiilor de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.