Acasă COVID-19 4 METODE DE RELAXARE ZILNICE PENTRU COPII, PE PERIOADA CORONAVIRUSULUI

4 METODE DE RELAXARE ZILNICE PENTRU COPII, PE PERIOADA CORONAVIRUSULUI

176
0

Familiile de pretutindeni se adaptează la un nou mod de viață datorită măsurilor de prevenție, cum ar fi închiderea școlilor, a locurilor de muncă și multe altele. Având în vedere că anxietatea era deja printre cele mai frecvente probleme de sănătate mintală la copii, înainte de pandemia COVID-19, ce pot face părinții pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme? Savantul de anxietate Mirae J. Fornander prezintă strategiile pe care le pot urma părinții.

1. Stabiliți o rutină solidă

Cea mai bună metodă de a-i proteja pe copii de anxietate este un stil de viață cât mai normal. Chiar dacă aceștia nu mai respectă rutinele obișnuite din zilele școlare, puteți stabili și urmări împreună o nouă rutină acasă.

Nu există o modalitate corectă de a vă structura ziua în aceste circumstanțe. Stabiliți împreună ca o familie, un program zilnic corespunzător fiecărei vârste, pe care toți îl vor urma în zilele săptămânii, dar și în weekend și încercați să îl respectați cât mai bine. Brainstorming-ul este cel mai bun mod în care copii și toți ceilalți pot realiza diverse acțiuni precum, exerciții fizice, activități didactice și totodată, pot rămâne conectați cu prietenii și profesorii. Rămânând activ și ocupat va ajuta la evitarea plictiselii.

Faceți un efort pentru a găti și a mânca cât mai multe mese împreună, ca o familie. Mâncatul împreună ca familie aduce multe beneficii copiilor, în multe feluri. Îmbunătățește comunicarea în familie, alimentația și crește bunăstarea tuturor.

2. Limitați consumul de știri și evitați dezinformarea

Dezinformarea largă și teama cu privire la noul coronavirus provoacă anxietate. Chiar și persoanele care apelează la surse fiabile pot găsi ciclul de știri 24/7, care provoacă teamă atunci când tot ce se întâmplă sună rău sau înfricoșător.

Pentru a rezolva aceste probleme, copii ar trebui să urmărească sau să asculte știrile împreună cu părinții, dar numai cu moderație. Părinții ar trebui să abordeze imediat orice întrebări sau îngrijorări pe care le pot avea copiii lor, într-o manieră adecvată din punct de vedere al dezvoltării.

Este important ca părinții să monitorizeze accesul copilului la știri, să limiteze consumul de știri la domiciliu și să aleagă în mod conștient cele mai bune modalități pentru ca familia lor să țină pasul cu evenimentele actuale. O modalitate de a-i proteja pe copii de a primi prea multe informații este ca părinții să citească sau să asculte știrile în mod privat, folosind căști sau dispozitive individuale. Încercați să nu urmăriți știrile la TV sau să ascultați radioul sau podcasturile pe care toată lumea le va auzi sau le vor urmări în camera de zi, în bucătărie sau în alte spații comune.

3. Monitorizează și minimizează-ți propria anxietate

Copiii învață comportamente anxioase de la părinți. Luând timpul necesar pentru a vă adresa propriilor griji și pentru a vă scădea anxietatea, sunt aspecte de care vor beneficia toți cei din jurul vostru. Din fericire, există abilități de relaxare pe care oricine le poate folosi pentru a-și reduce anxietatea și impactul negativ al stresului de zi cu zi. Cei cu un nivel ridicat de stres și anxietate sau dispoziție scăzută pot beneficia cel mai mult.

Acesta este un moment minunat pentru familie să practice activități cum sunt: respirația profundă, meditația sau yoga, precum și altelepentru a scădea anxietatea. Începeți să practicați aceste acțiuni, când toată lumea este relativ calmă, cum ar fi înainte de culcare, iar, mai târziu, exersați folosind aceste abilități în perioadele cu mai mult stres.

4. Faceți acțiuni pentru a proteja toată lumea de coronavirus

Copiii se vor simți mai relaxați dacă pot dobândi un sentiment de control. Adulții ii pot învăța acțiuni specifice pe care le pot întreprinde pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Învață-i cum să se spele corect pe mâini și oferă-le stimulente să o facă des.

De exemplu, copiii își pot alege propria melodie de spălare a mâinilor timp de 20 de secunde, cum ar fi „Happy Birthday”, o melodie din piesa „Hamilton” sau „I will supravive” a Gloriei Gaynor, pentru a cânta de fiecare dată când își spală mâinile. Familiile pot utiliza site-ul web „Wash Your Lyrics” pentru a crea un poster digital pentru spălarea mâinilor, folosind o melodie preferată pe care o pot tipări.

Încurajați copiii să nu își atingă fața, în special ochii, gura și nasul!

Asigurați-vă că toată familia dumneavoastră bea suficientă apă, respectă o dietă echilibrată și rămâne la fel de activă. Să fii sănătos din punct de vedere fizic facilitează combaterea bolilor corpului tău. Împreună ca o familie, faceți o listă de activități distractive pe care le puteți face în timp ce sunteți acasă, împreună. Încurajează toată lumea să prezinte idei și să aleagă mai multe activități pe zi. Rămâi activ și ocupat, ajută oamenii de toate vârstele să se simtă mai bine, indiferent de ce se întâmplă în lume sau acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.