Acasă COVID-19 APA SĂRATĂ AR PUTEA AJUTA LA REDUCEREA SIMPTOMELOR COVID-19

APA SĂRATĂ AR PUTEA AJUTA LA REDUCEREA SIMPTOMELOR COVID-19

4112
0

Oamenii care se confruntă în prezent cu virusul COVID-19 ar putea beneficia de o intervenție care să-i ajute la ameliorarea simptomelor de tuse și congestie, susțin oamenii de știință.

O nouă soluție de apă sărată ar putea ajuta la reducerea simptomelor precoce și la evoluția coronavirusului, sugerează cercetările recente.

Oamenii de știință din cadrul Universității din Edinburgh cred că, sarea de mare ar putea stimula apărarea antivirală a celulelor care pătrund în organism, atunci când ești afectat de o răceală.

Noul studiu se bazează pe o cercetare publicată în 2019, care descoperă că participanții la experiment care își curățau nasul cu o soluție de apă sărată, tușeau mai puțin și prezentau mai puține congestii.

Cercetătorii vor investiga acum dacă aceeași soluție poate fi folosită de cei care prezintă simptome COVID-19. În luna iunie 2020, aceștia au făcut recrutări în Scoția pentru participarea la studii de cercetare.

Profesorul Aziz Sheikh, director în cadrul Institutului Usher, a declarat: „Acum ne îndreptăm spre încercarea intervenției noastre cu apă sărată la pacienții diagnosticați cu COVID-19, cazuri suspectate sau confirmate și sperăm că va fi o măsură utilă pentru a reduce impactul și răspândirea infecției. Această soluție necesită doar sare, apă și o anumită înțelegere a procedurii, așa că ar trebui, dacă se consideră a fi eficiente, să fie ușor și ieftin de pus în aplicare, pe scară largă”.

Studiul pilot inițial a implicat ca jumătate dintre participanții săi să folosească soluția de apa sărată © Anthony Devlin / PA

Jumătate dintre participanții la studiul pilot inițial, cunoscut sub numele de ELVIS, făceau gargară cu apa sărată, în timp ce cealaltă jumătate se confrunta cu o răceală normală.

Cei care se alătură noului experiment li se va cere să urmeze sfaturile guvernului privind igiena și autoizolarea, alături de un grup solicitat să facă gargară și să-și curețe nasul cu apă sărată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.