Acasă Știri ÎNCHIDEREA UNOR COMPUTERE DE MARE PUTERE DIN MAREA BRITANIE DIN CAUZA VALURILOR...

ÎNCHIDEREA UNOR COMPUTERE DE MARE PUTERE DIN MAREA BRITANIE DIN CAUZA VALURILOR DE CĂLDURĂ

98
0
(c) Nikada/Getty Images

Centrele din Marea Britanie care găzduiesc calculatoare de mare putere se confruntă cu probleme din cauza valului de căldură fără precedent, unele echipamente fiind închise pentru a evita deteriorarea. Reprezentanții unei companii au declarat faptul că vor construi un nou centru de date, cu o capacitate de răcire crescută.

John Murray din cadrul Universității din Liverpool, Marea Britanie, a declarat faptul că unele echipamente hardware ale unei firme de inteligență artificială pe care o deține au fost închise din cauza valului de căldură. Deși software-ul companiei cu care interacționează utilizatorii este găzduit într-un alt cloud, echipamentul din centrul său de date controlează actualizările. Asta înseamnă că până când temperaturile vor fi suficient de sigure pentru a reporni mașinile, nu vor avea loc actualizări.

Murray a adăugat faptul că firma este în proces de construire a unui nou centru de date, care va avea o capacitate de răcire mult mai bună. „Vom învăța din experiențele din această săptămână”, a relatat acesta.

„Am oprit acele echipamente care nu erau vitale. Este puțin probabil ca unele dintre mașinile noastre de redare să fie folosite, așa că le oprim pentru a reduce presiunea pusă pe sistemul de aer condiționat. Dacă aceasta continuă să fie o problemă, va trebui să investim mai mult timp și bani în îmbunătățirea sălilor. Acest lucru ar putea accelera tendința generală de externalizare a spațiului din camera de mașini fie către furnizori de cloud, fie către centre de date operate de terți”, a declarat un lucrător din domeniu IT.

Sistemele care oferă putere de procesare în cloud pot fi amplasate oriunde și, în general, fac parte din centre de date uriașe cu răcire puternică, ceea ce înseamnă că acestea pot fi protejate de efectele valurilor de căldură. Cu toate acestea, dezavantajul acestor centre este că ele generează cantități mari de emisii de carbon în acest proces.

Jeremy Smith din cadrul Jellyfish Pictures, un studio de efecte vizuale și animație, a declarat faptul că firma lui nu este afectată de valurile de căldură deoarece folosește mai mulți furnizori de cloud computing.

Firmele mai mari din Marea Britanie care își operează propriile centre de date, precum Nvidia, care deținea cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie, ar putea investi mult în sisteme răcire.

Jens Neuschäfer din cadrul firmei Nvidia a declarat faptul că atât unitățile de procesare grafică (GPU) din cadrul supercomputerului companiei, cât și celelalte sisteme au protecție încorporată la temperatură. „GPU-urile își vor reduce automat viteza de ceas și consumul de energie dacă detectează temperaturi anormal de ridicate și, în cele din urmă, se vor opri complet dacă starea de supratemperatură persistă”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.