Acasă Știri O TEHNICĂ MAI RAPIDĂ DE REZOLVARE A CUBULUI RUBIK

O TEHNICĂ MAI RAPIDĂ DE REZOLVARE A CUBULUI RUBIK

277
0
(c) Shutterstock/katiko.dp

Un expert în rezolvarea cubului Rubik a devenit prima persoană care a demonstrat că a combinat cu succes ultimii doi pași de rezolvare a puzzle-ului mecanic într-o singură mișcare. Realizarea a necesitat memorarea a mii de secvențe posibile pentru pasul final.

Cei mai pricepuți speedcubers, adică oameni care concurează pentru a rezolva cuburile Rubik cu cea mai mare viteză și eficiență, aleg să rezolve stratul final al cubului cu două mișcări separate, care implică 57 de secvențe posibile pentru penultimul pas și 21 de secvențe posibile pentru mutarea finală.

Combinarea acestor două acțiuni separate într-o singură mișcare necesită ca o persoană să memoreze 3915 secvențe posibile. Deși experții știau că aceste secvențe erau posibile, nimeni nu a realizat cu succes această așa-numită mișcare „Full 1 Look Last Layer” (Full 1LLL). Cu toate acestea, un speedcuber care are numele de utilizator online „edmarter” a distribuit un videoclip pe YouTube în care demonstrează această tehnică.

Edmarter a declarat faptul că a decis să accepte provocarea după ce i-a văzut pe speedcuberi remarcabili eșuând. Pe parcursul a aproximativ un an, acesta a petrecut 10 ore în fiecare weekend și orice timp liber pe care îl avea timpul săptămânii exersând și memorând secvențele necesare. Aceasta presupunea adesea memorarea a 144 de secvențe într-o singură zi.

Tot acest efort a dat roade în data de 4 august 2022, când edmarter a încărcat un videoclip în care demonstrează mișcarea 1LLL pe parcursul a 100 de soluții separate de puzzle. De asemenea, el a postat clipul și în comunitatea Reddit r/Cubers.

Timpul mediu de rezolvare pentru fiecare cub Rubik pe parcursul acelei demonstrații video a fost de 14,79 secunde. El a declarat faptul că în timpul unui antrenament realizat înainte de a înregistra videoclipul, acesta a avut un timp mediu de rezolvare de până la 12,50 secunde.

Comunitatea a reacționat cu un entuziasm și o uimire copleșitoare. Cel mai votat comentariu lăsat la postarea sa de pe Reddit, care detaliază realizările, a fost: „Este absolut nebunesc”.

Totuși, acesta este doar începutul. În continuare, edmarter intenționează să încerce să practice și alte metode de finalizare a cubului Rubik, care au fost stăpânite anterior doar de o mână de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.