Acasă Știri DESCOPERIREA UNOR MUNIȚII NEEXPLODATE ÎN APROPIEREA PARCURILOR EOLIENE OFFSHORE DIN SUA

DESCOPERIREA UNOR MUNIȚII NEEXPLODATE ÎN APROPIEREA PARCURILOR EOLIENE OFFSHORE DIN SUA

64
0
(c) Bloomberg Copyright: Bloomberg via Getty Images

Dezvoltatorii de parcuri eoliene au descoperit muniții neexplodate în două locații care urmează să fie unele dintre primele parcuri eoliene comerciale offshore din SUA. Deși prezența armelor de pe fundul mării nu este un lucru neobișnuit, dezvoltatorii vor trebui să lucreze în jurul lor.

În ciuda faptului că sunt lideri în ceea ce privește parcurile eoliene de pe uscat, SUA sunt în urma Europei și Asiei în ceea ce privește exploatarea zonelor de coastă pentru producerea de energie regenerabilă. Administrația președintelui Joe Biden speră să schimbe acest lucru și are obiectivul de a dezvolta o capacitate eoliană offshore de 30 de gigawați până în anul 2030. În prezent, există doar două proiecte la scară mică, care au o capacitate de doar 0,042 gigawați.

Ca parte a acestui obiectiv, guvernul a revigorat un proces de autorizare blocat pentru zonele de parcuri eoliene offshore din apele federale. O mare parte din dezvoltarea timpurie are loc în largul țărmurilor din New York, Connecticut, Rhode Island și Massachusetts.

În acele zone, Vineyard Wind, un parteneriat între compania de utilități Avangrid și firma de investiții în energie Copenhagen Infrastructure Partners, construiește primul proiect eolian offshore la scară mare din SUA: o fermă de 800 de megawați, care va trimite electricitate în Massachusetts.

În luna iulie 2022, echipajul unei nave care efectuează operațiuni de inspecție pe fundul mării pentru Vineyard Wind a găsit muniție neexplodată în timpul lucrărilor de îndepărtare a resturilor. Ei au descoperit 450 de kilograme de muniție la aproximativ 40 de metri sub suprafață.

De asemenea, în cadrul unui proiect din apropiere, denumit Revolution Wind, care va trimite 304 megawați de energie electrică în Connecticut și 400 megawați în Rhode Island, a fost descoperită muniție neexplodată. În timpul unui sondaj pe traseul cablului, lucrătorii firmelor din spatele proiectului, și anume Ørsted și Eversource Energy, au găsit șase muniții neexplodate într-o zonă din apele din jurul Rhode Island, care au fost folosite pentru antrenament în timpul celui de-al doilea război mondial.

„În prezent, Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a adăugat locațiile munițiilor în cadrul hărților sale. Acestea vor fi șterse doar dacă dispozitivele vor fi detonate sau îndepărtate”, a declarat un purtător de cuvânt. De asemenea, Garda de Coastă a SUA a trimis o notificare către marinarii locali.

Înainte ca Departamentul de Apărare al SUA să interzică aruncarea de muniții în ocean în anul 1970, armata a eliminat milioane de dispozitive explozive nefolosite în acest fel.

Biroul SUA pentru Managementul Energiei Oceanice, care se ocupă de autorizarea parcurilor eoliene, exclude zonele cunoscute de eliminare din potențialele dezvoltări eoliene offshore. Cu toate acestea, în cazurile în care se găsesc muniții necartografiate, cea mai comună abordare pe care o adoptă dezvoltatorii este ajustarea locației cablurilor și turbinelor.

„Companiile își vor redirecționa echipamentele pentru a evita problema”, a declarat Andy Elvin, președintele diviziei americane a EODEX, o companie care elimină munițiile marine neexplodate.

Alte opțiuni pentru munițiile neexplodate includ aruncarea în aer, mutarea lor, arderea lor fără a provoca o explozie mare sau marcarea lor.

Reprezentanții ambelor proiecte au declarat faptul nu se așteaptă ca descoperirile să le afecteze programul. Vineyard Wind urmează să înceapă să livreze energie în anul 2023, iar Revolution Wind că va fi complet operațional până în anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.