Acasă IT LANSAREA APLICAȚIEI GOOGLE WALLET

LANSAREA APLICAȚIEI GOOGLE WALLET

80
0
(c) ArsTechnica

Compania Google a lansat aplicația Google Wallet, al patrulea rebrand a sistemului său de plată și o mulțime de pagini de asistență referitoare la aceasta.

Google Wallet a fost anunțat în cadrul evenimentului Google I/O 2022 și aduce înapoi numele original al produsului Google Pays. Inițial, Wallet a existat în perioada 2011-2015. Ulterior, aceasta a devenit Android Pay, apoi Google Pay în anul 2018.

Deși marca Google Pay există mai mult de un an, compania a lansat o bază de cod complet nouă în luna martie 2021. Această nouă versiune a Google Pay a folosit baza de cod „Google Tez”, un produs de plăți dezvoltat pentru India. În comparație cu vechea platformă, noua aplicație Google Pay a avut o mulțime de regresii ale funcțiilor, precum pierderea suportului pentru conectarea la mai multe dispozitive, lipsa suportului pentru mai multe conturi și nicio compatibilitate cu un dispozitiv care nu avea o cartelă SIM.

Lansarea Tez Google Pay a fost un dezastru care a declanșat un exod de angajați și anularea planurilor publice de a lansa conturi bancare Google. În prezent, majoritatea persoanelor implicate în lansarea Tez Google Pay au părăsit compania, iar vechea aplicație a suferit un rebranding.

Numele pachetului pentru Google Wallet este „com.google.android.apps.walletnfcrel”, ceea ce înseamnă că Google Wallet este un upgrade pentru vechea aplicație Google Pay. La nivel internațional, compania are un plan de lansare pentru aplicația Google Wallet. Lansarea dezastruoasă a Noului Google Pay (Tez) a avut loc doar în SUA și Singapore, așa că la nivel internațional există doar vechia aplicație Google Pay (walletnfcrel), care va fi înlocuită cu Google Wallet. În ceea ce privește SUA și Singapore, Google dorește ca Google Pay și Google Wallet să funcționeze împreună.

În prezent, nu există multe funcții în aplicația Google Wallet, ci doar o interfață normală de card NFC, o serie de carduri de fidelitate și o căutare de card de metrou. În aplicație pot fi adăugate legitimații de student, carduri de vaccinare COVID-19, carduri de metrou, iar, pe viitor, vor putea fi introduse permisele de conducere digitale și chei de mașină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.