Acasă Gadget-uri CREAREA UNOR LENTILE DE CONTACT INTELIGENTE

CREAREA UNOR LENTILE DE CONTACT INTELIGENTE

74
0
(c) Getty

O companie din California, denumită Mojo Vision, a început în anul 2015 să dezvolte lentile de contact inteligente. La fel ca în cazul ochelarilor inteligenți, scopul lentilelor a fost acela de a afișa elemente grafice AR utile pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor zilnice. În prezent, compania a prezentat un prototip funcțional.

Drew Perkins, directorul general al companiei Mojo Vision, a declarat faptul că a fost primul care a realizat o „demonstrație a unei lentile de contact inteligente cu realitate augmentată”. Acesta a relatat faptul că a purtat doar o singură lentilă de contact la un moment dat timp de o oră. Compania Mojo Vision își propune ca utilizatorii să poată purta două lentile Mojo în mod simultan pentru a crea suprapuneri vizuale 3D.

În centrul lentilei se află un procesor Arm M0 și un afișaj Micro LED cu o densitate de 14.000 de pixeli pe inch. Aceasta are un diametru 0,02 inchi (0,5 mm) și un pixel pitch de 1,8 microni. Perkins a susținut faptul că acesta este „cel mai mic și mai dens afișaj creat vreodată pentru conținut dinamic”.

În cadrul dezvoltării lentilei s-a pus accent pe miniaturizarea componentelor electronice. Mojo Lens prezintă un sistem de management al energiei cu „micro-baterii de calitate medicală” și un circuit integrat de gestionare a energiei.

De asemenea, lentila Mojo folosește un magnetometru personalizat, un accelerometru și un giroscop. „Scopul este acela ca afișajul AR să rămână vizibil chiar și atunci când vă mișcați ochii”, a declarat Perkins. Mișcarea ochilor este esențială, deoarece nu există control prin gesturi, așa cum au unii ochelari inteligenți, precum Ray-Ban Stories. „Deși există și un control vocal, metoda principală de control a interfeței cu utilizatorul este prin urmărirea ochilor”, a declarat un reprezentant al companiei.

Unul dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă ochelarii inteligenți este aspectul și greutatea acestora. Unele dispozitive, precum Ray-Ban Stories și Nreal Air, folosesc un design asemănător cu cel al ochelarilor de soare pentru a combate acest lucru.

O lentilă de contact ar trebui să fie și mai discretă decât dispozitivele AR comerciale. Cu toate acestea, prototipul actual folosește un „accesoriu releu”, care este purtat la gât. Acesta înglobează un procesor, un GPU și un radio utilizat pentru a comunica cu lentila.

În prezent, nu există o dată concretă de lansare pentru Mojo Lens, care ar putea fi prima lentilă de contact AR comercială. Obiectivele pe termen scurt includ atragerea potențialilor parteneri, investitori și jurnaliști care să încerce obiectivul inteligent.

„În prezent, avem o platformă de testare care ne ajută să perfecționăm și să construim Mojo Lens. În cele din urmă, aceasta ar putea facilita crearea unui dispozitiv care să poată fi aprobat de către FDA. În viitor, vom efectua mai multe studii clinice pentru a testa capabilitățile și pentru a oferi feedback despre software și aplicații”, a declarat Perkins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.