Acasă Spațiu și Astronomie ORGANIZAȚIA CARE VREA SĂ TRIMITĂ MESAJE ÎN SPAȚIU PENTRU A CONTACTA CIVILIZAȚII...

ORGANIZAȚIA CARE VREA SĂ TRIMITĂ MESAJE ÎN SPAȚIU PENTRU A CONTACTA CIVILIZAȚII EXTRATERESTRE

95
0
(c) Goonhilly Earth Station Ltd

Un mesaj care înglobează date științifice și segmente de muzică va fi transmis către un sistem stelar aflat la o distanță de 39 de ani lumină de Pământ, în speranța de a declanșa conversația cu o formă avansată de inteligență extraterestră.

Mesajul este doar al doilea transmis de către organizația Messaging Extraterrestrial Intelligence (METI), care are sediul în San Francisco. Spre deosebire de grupul de căutare a inteligenței extraterestre (SETI), METI își propune să contacteze în mod proactiv alte civilizații, mai degrabă decât să asculte doar pentru dovezi ale existenței acestora. Trimiterea unor astfel de mesaje necesită transmițătoare extrem de puternice, deoarece puterea semnalului, chiar și atunci când este bine focalizat, scade rapid pe distanțe mari.

Mesajul va fi trimis în data de 4 octombrie de la Stația terestră Goonhilly din Cornwall, Marea Britanie, către TRAPPIST-1, o stea în jurul căreia orbitează cel puțin șapte planete. Trei dintre aceste lumi mici se află în așa-numita zonă Goldilocks, unde apa ar putea exista în stare lichidă.

Douglas Vakoch din cadrul METI a declarat faptul că transmisia va fi formată din impulsuri scurte trimise în patru faze diferite și la aceiași frecvență. Începutul mesajului va fi reprezentat de o serie de explozii pentru ca acesta să poată fi identificat ca fiind un semnal artificial. Mesajul va fi continuat o numărătoare simplă, care va reprezenta detaliile tabelului periodic și pozițiile atomilor în cadrul acestuia, și o serie de fragmente muzicale.

„Scopul nostru este să transmitem informații redundante, să avem mai multe moduri de a reprezenta acele informații și să avem umilința de a spune că ceea ce nouă ni se pare evident poate să nu fie evident pentru extratereștri. Așadar, noi dorim să trimitem informații în cât mai multe formate, cu speranța că unul dintre ele va avea sens”, a declarat Vakoch.

Partea muzicală a mesajului va include Oda 1. Oda vestitorului lui Dumnezeu. A Beauty of the Earth a lui Eduard Artemyev și Journey Through the Asteroid Belt produsă de trupa The Comet is Coming, precum și piese de la DJ și muzicieni care performează în cadrul festivalului Stihia din Muynak, Uzbekistan. Acest eveniment are ca scop evidențierea impactului micșorării Mării Aral asupra mediului.

„Dacă vreo formă de viață din sistemul TRAPPIST-1 primește mesajul și răspunde, vor trece aproximativ 80 de ani până când vom primi informațiile transmise. Dacă primim un răspuns de la primele douăsprezece sau stele pe care le vizăm, înseamnă că în univers există foarte multe civilizații inteligente”, a adăugat Vakoch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.