Acasă Știri FITBIT A PRIMIT AUTORIZAȚIA FDA PENTRU INTRODUCEREA UNEI NOI FUNCȚII

FITBIT A PRIMIT AUTORIZAȚIA FDA PENTRU INTRODUCEREA UNEI NOI FUNCȚII

65
0
(c) Google

În data de 11 aprilie, reprezentanții companiei Fitbit, care este deținută de către Google, au anunțat faptul că vor introduce în curând o nouă funcție de detectare a fibrilației atriale pe dispozitivele wearable comercializate. Fitbit a primit aprobarea din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), acest lucru deschizând calea pentru funcția care urmează să fie implementată pe dispozitivele Fitbit în viitorul apropiat.

Conform declarației, care citează date preluate dintr-un studiu global asupra bolii, fibrilația atrială afectează aproximativ 33,5 milioane de oameni din întreaga lume. De asemenea, persoanele care suferă de fibrilație atrială au un risc de apariție a unui accident vascular cerebral de cinci ori mai mare.

Deși dispozitivele Fitbit permiteau anterior utilizatorilor să inițieze un test pentru fibrilația atrială, această nouă funcție ar putea monitoriza utilizatorii în mod continuu. Astfel, șansele ca un eveniment de sănătate să fie recunoscut sunt mult mai mari.

Modul de funcționare al caracteristicii a fost descris în cadrul unei postări oficiale pe blogul Google astfel:

„În timpul bătăii inimii, vasele mici de sânge din corp se dilată și se contractă în funcție de modificările volumului sanguin. Senzorul optic de ritm cardiac PPG poate detecta aceste modificări de volum chiar de la nivelul încheieturii mâinii. Prin efectuarea acestor măsurători este determinat ritmul cardiac, pe care algoritmul de detectare îl analizează pentru a identifica nereguli și semne potențiale ale unei fibrilații atriale.”

Este important de menționat faptul că Fitbit nu poate diagnostica afecțiunile cardiace. Totuși, atunci când utilizatorii sunt anunțați că fibrilația atrială a fost detectată, aceștia pot merge la medic pentru confirmare și îngrijire medicală.

Fitbit nu este prima companie care oferă această funcție: Apple Watch a introdus o caracteristică similară în ultimii ani. Compania Google a achiziționat firma Fitbit în anul 2019 și intenționează să dezvolte un ceas inteligent care rulează pe sistemul de operare Wear al acesteia. Până în prezent, dispozitivele Fibit rulează pe sistemul de operare Fitbit.

Deși reprezentanții companiei Fitbit nu au anunțat data exactă în care funcția va fi lansată, în cadrul postării pe blog se menționează faptul că aceasta va fi disponibilă în Statele Unite „în curând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.