Acasă Stil de Viață CREAREA UNEI REȚETE DE PIZZA FĂRĂ DROJDIE

CREAREA UNEI REȚETE DE PIZZA FĂRĂ DROJDIE

54
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Aluatul perfect pentru pizza este format din: făină, apă, sare și drojdie. Dintre acestea, drojdia este cea care face ca aluatul să crească și care îi conferă textura ușoară și pufoasă caracteristică. Totuși, asta înseamnă că persoanele cu intoleranță la drojdie nu se pot bucura de acest produs.

Cu toate acestea, cercetătorii din cadrul Universității din Napoli Federico II au dezvoltat o metodă de a dospi aluatul de pizza fără a fi nevoie de drojdie.

Ei au conceput un proces de dospire similar cu cel folosit pentru a produce băuturi carbogazoase. Acesta implică plasarea aluatului făcut din făină, apă și sare într-o autoclavă. Acesta este un dispozitiv industrial asemănător unui cuptor, care utilizează abur fierbinte sub presiune pentru a ucide bacteriile și virusurile dăunătoare. După aceea, cercetătorii au ridicat temperatura și presiunea din interior. Acești doi parametri sunt reduși treptat, pe măsură ce aluatul s-a gătit.

„Cheia procesului este reprezentată de obținerea unei rate optime de scădere a presiunii, astfel încât aluatul să poată crește. Această nouă tehnologie poate conduce la dezvoltarea de noi produse, noi compoziții de aluat și rețete specifice pentru persoane care suferă de intoleranță alimentară și care astfel ar avea șansa să se bucure de mâncare sănătoasă și gustoasă”, a declarat profesorul Ernesto Di Maio, care este coautor al studiului și care are alergie la drojdie.

Deși echipa a folosit tehnica doar pentru a face mini pizza, în prezent, cercetătorii intenționează să folosească o autoclavă mai mare pentru a face produse mai mari. Aceștia speră ca tehnica lor să ajungă să fie folosită în restaurante.

„Ideea de a aborda mostrele alimentare cu aceleași tehnologii și cunoștințe folosite pentru polimerii termoplastici a avut un succes surprinzător”, a declarat Rossana Pasquino, coautor al studiului și profesor în cadrul Universității din Napoli Federico II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.