Acasă Gadget-uri PERNA CARE POATE REDUCE ANXIETATEA

PERNA CARE POATE REDUCE ANXIETATEA

64
0
(c) New Scientist

O pernă care imită respirația a redus anxietatea persoanelor care urmau să susțină un test de matematică la fel de eficient ca meditația ghidată.

Anterior, dispozitivele tactile interactive, precum robotul Paro, au fost utilizate pentru reducerea anxietății, acestea oferind potențial o ușurare aproape imediată fără medicamentație. Pentru a înțelege mai bine potențialul acestor dispozitive, Alice Haynes și colegii acesteia din cadrul Universității Saarland din Saarbrücken, Germania, au dezvoltat un prototip de pernă care se extinde și se contractă precum plămânii umani.

Echipa a rugat un grup de 129 de voluntari să completeze un chestionar cu ajutorul căruia a fost determinat nivelul de anxietate înainte și după ce li s-a spus că va trebui să finalizeze un test de matematică.

După aceea, 45 dintre voluntari au îmbrățișat perna prototip timp de puțin peste 8 minute, în timp ce 40 dintre participanți au participat la o meditație ghidată, iar restul de 44 de voluntari au stat și nu au făcut nimic, acționând ca grup de control al experimentului. Ulterior, anxietatea voluntarilor a fost măsurată din nou.

Cercetătorii au descoperit faptul că îmbrățișarea pernei reduce anxietatea în aceeași proporție ca și meditația. În același timp, anxietatea grupului de control a crescut înaintea susținerii testului.

„Cred că, în cele din urmă, tot ce ne dorim este să le oferim oamenilor cu anxietate diferite moduri de a trece peste. Un avantaj al pernei este acela că nu a fost nevoie de oferirea unor îndrumări cu privire la utilizarea ei. Aceasta este un dispozitiv familiar și nu trebuie să utilizați o aplicație sau să fiți pe telefon sau ale dispozitive pentru a o controla”, a declarat Haynes.

Perna, care are o lungime de 36 de centimetri, conține o cameră gonflabilă, care se conectează la o pompă și un motor extern.

Potrivit lui Haynes, majoritatea voluntarilor și-au adaptat respirația pentru a se sincroniza expansiunea pernei. „În general, practicile de respirație lentă activează partea sistemului nervos care este asociată cu odihna și digestia”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.