Acasă Gadget-uri SEAGATE VA ÎNCEPE LIVRAREA UNOR HARD-DISK-URI DE 22 TB

SEAGATE VA ÎNCEPE LIVRAREA UNOR HARD-DISK-URI DE 22 TB

80
0
(c) Seagate

În publicația online Tom’s Hardware s-a raportat faptul că producătorul de hard disk Seagate va livra hard disk-uri cu o capacitate de stocare de 22 TB unora dintre clienții săi. Pentru a mări capacitatea de stocare, compania folosește tehnologia de înregistrare magnetică shingled (SMR).

În prezent, unitățile cu cea mai mare capacitate de stocare, pe care majoritatea oamenilor le pot cumpăra, sunt cele de 20 TB; Seagate Ironwolf Pro sau WD Gold sunt două astfel de unități și, în general, ambele au un preț de peste 600 de dolari. În cadrul unităților NAS, Seagate folosește tehnologia convențională de înregistrare magnetică (CMR), care oferă viteze de citire și scriere aleatoare mai bune decât discurile SMR, dar la o densitate mai mică. Deși acesta este un lucru bun în ceea ce privește stocarea arhivelor, tehnologia nu este eficientă în cazul serverelor, care sunt accesate regulat de un număr mare de utilizatori și care modifică date. Acest lucru a fost confirmat în trecut, atunci când firma Western Digital a început să folosească în secret tehnologia SMR în cadrul unităților WD Red pentru dispozitivele NAS de consum.

În ceea ce privește creșterea mai dramatică a capacității, Seagate continuă să lucreze la unități de înregistrare magnetică asistată de căldură (HAMR), pe care compania le testează împreună cu unii dintre clienții săi de câțiva ani. Reprezentanții companiei au declarat faptul că vizează lansarea unităților de 30 TB până în anul 2023, a unor unități de 50 TB în anul 2026 și a hard-disk-urilor de 100 TB până în anul 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.