Acasă Gadget-uri CELE MAI INTERESANTE TEHNOLOGII DIN CADRUL EVENIMENTULUI CES 2022

CELE MAI INTERESANTE TEHNOLOGII DIN CADRUL EVENIMENTULUI CES 2022

80
0
(c) BBC Science Focus Magazine

ASUS Zenbook 17 Fold

Zenbook 17 Fold OLED © Asus

În ultimii doi ani, tehnologia plierii dispozitivelor electronice a trecut rapid de la imaginație la realitate. Condusă în mare parte de Samsung și gama sa de smartphone-uri pliabile, trendul a început să pătrundă acum și în lumea tabletelor și laptopurilor. Asus a lansat în cadrul CES 2022 dispozitivul Zenbook 17 Fold OLED.

Ecranul OLED de 17 inchi este semnificativ mai mare decât majoritatea tabletelor, iar dacă utilizatorul dorește ceva mai mic, ecranul poate fi pliat în jumătate pentru a acționa ca o tabletă mai mică sau poate fi îndoit la un unghi de 90 de grade pentru a imita un laptop.

Skydio 2+

Skydio 2 cinema kit © Skydio

Dronele de consum sunt peste tot în zilele noastre și, deși este o piață care este puternic monopolizată de producătorul DJI, o mulțime de alte mărci găsesc modalități interesante de a ieși în evidență. Skydio este una dintre aceste mărci, făcând furori cu funcțiile sale inteligente. În cadrul CES 2022 a dezvăluit cea mai recentă versiune a Skydio 2 – modelul Plus.

Având în vedere că oamenii au fost destul de încântați de modelul anterior Skydio 2, pare surprinzător că producătorul ar lansa o actualizare și, totuși, există unele schimbări cu adevărat esențiale. Pe lângă o creștere cu 20% a duratei de viață a bateriei și a gamei de control, Skydio a adăugat și tehnologia keyframe.

Keyframe este o aplicație care permite utilizatorului să creeze un plan de zbor prestabilit pentru dronă. Prin intermediul unui modul de inteligență artificială (IA) autonomă, utilizatorul poate folosi drona pentru a se filma pe el însuși sau să urmeze un anumit tipar de zbor. Acesta reprezintă un avantaj interesant pentru cei care încearcă să filmeze și să fie în centrul acțiunii. Prin alegerea cadrele cheie și locațiile dorite, drona dotată cu IA va zbura singură pe o anumită traiectorie.

Mașina BMW iX Flow care își schimbă culoarea

BMW iX Flow © BMW

BMW iX Flow a reprezentat unul dintre cele mai mari topicuri de discuție ale evenimentului CES 2022. Deși aceasta este doar o mașină concept, iX Flow este dotată cu o tehnologie inovativă. La atingerea unui buton, aceasta își poate schimba complet culoarea.

BMW a folosit o „vopsea” cu cerneală electronică cu schimbare de culoare, ceea ce înseamnă că se poate schimba fără efort de la negru la alb. Inovația nu poate fi caracterizată ca fiind o vopsea convențională, deoarce încapsulează o tehnologie inovatoare. BMW a acoperit mașina cu o bandă dotată cu tehnologie electroforetică încorporată.

Ce înseamnă acest lucru? Mașina este acoperită cu milioane de microcapsule. Acestea conțin pigmenți albi încărcați negativ și pigmenți negri încărcați pozitiv. Aceasta este, în esență, un ecran gigant E-reader.

Becuri inteligente de monitorizare a sănătății Sengled

© Sengled

Becul inteligent de monitorizare a sănătății Sengled nu are rolul doar pentru a ilumina o cameră și, pe lângă faptul că se poate conecta la un asistent inteligent, acesta încorporează un sistem de detectare a elementelor vitale umane. În esență, poate monitoriza toate valorile de sănătate ale persoanelor din casă, fără a fi nevoie ca acestea să poarte vreun dispozitiv de monitorizare a sănătății.

De asemenea becul poate fi configurat pentru a interacționa cu utilizatorul. De exemplu, poate fi configurată o lumină albă intensă care să trezească utilizatorul dacă nu a dormit bine.

Scanare corporală Withings

© Withings

Orice cântar poate afișa greutatea oamenilor, la unele putând chiar să adăuge câteva măsurători suplimentare, dar noul cântar de scanare corporală, produs de compania Withing, este dotat cu multe alte măsurători. Datorită unui mâner atașat la cântar, utilizatorul își poate scana trunchiul, brațele și picioarele pentru a oferi o imagine și mai precisă a compoziției corpului și a stării fizice generale.

Acest lucru înseamnă că utilizatorul își poate afla masa de grăsime a trunchiului, masa musculară a brațelor și multe altele. Acest lucru este deja foarte specific, dar Body Scan merge mai departe: poate estima vârsta vasculară și poate evalua activitatea nervoasă prin intermediul mânerului.

Deși acesta este încă un prototip, nu este încă disponibil pentru cumpărare, dar pare cu ușurință unul dintre cele mai complete instrumente de evaluare a sănătății.

Telecomanda eco Samsung

© Samsung

Samsung a dezvăluit numeroase tehnologii în cadrul evenimentului CES 2022, dar cel mai remarcat produs a fost o telecomandă pentru televizor. Prezentarea acestei telecomenzi sună ca o alegere ciudată din partea unei companii care a dezvăluit televizoare gigantice și proiectoare inteligente, dar telecomanda Eco este un dispozitiv surprinzător de impresionant.

În ultimii ani, Samsung a încercat să lanseze mai multe produse ecologice și, cu această telecomandă, promit o situație în care nu trebuie să fie încărcată vreodat. La fel ca telecomanda Eco anterioară de la Samsung, aceasta poate fi încărcată cu energie solară, dar acum se poate încărca și prin colectarea undelor radio ale router-ului și convertirea lor în energie.

Între energia solară și undele radio, aceasta este o telecomandă care nu ar trebui să se descarce vreodată. În comparație cu unele dintre mișcările de mediu mai puțin credibile ale Samsung, aceasta pare o inovație cu adevărat utilă.

Difuzorul cu alimentare solară Mayht

© Mayht

Acest difuzor oferă un stimulent similar telecomenzii Samsung de mai sus sau căștilor Urbanista din Los Angeles, lansate în anul 2021. Acest lucru se datorează faptului că nu trebuie fie conectat la curent sau să îi fie schimbate periodic bateriile – acest mic difuzor minimalist funcționează în întregime cu energia solară.

Camera TV Sony Bravia

© Sony

Camerele web interactive pentru televizorul nu reprezintă o tehnologie nouă. Televizoarele folosesc camerele pentru reacția la lumina ambientală de ceva vreme, iar pentru jocuri acestea au fost foosite încă de la lansarea PS2. Totuși, Bravia Cam de la Sony aduce ceva inovativ: permite controlul asupra unui număr mare de factori pe televizor.

Camera Bravia permite utilizatorilor să controleze televizorul cu gesturi, să regleze sunetul în funcție de locul în care se află în cameră, să regleze calitatea imaginii sau pur și simplu să oprească televizorul pentru a economisi energie, atunci când părăsește camera. De asemenea, poate afișa solicitări dacă cineva se apropie prea mult de televizor.

Deși acest produs nu a fost lansat încă, nu va trece mult timp până când va fi disponibil, oficialii Sony susținând că produsul va avea un preț competitiv.

Ușa inteligentă Masonite M-Pwr

(c) Masonite International Corporation

Ca parte a unei colaborări dintre Masonite, Ring și Yale, această ușă are alimentare integrată, lumini, senzori, o sonerie video și o încuietoare inteligentă, toate încorporate.

Mai precis, asta înseamnă o sonerie Ring Video, o încuietoare inteligentă Yale Wi-Fi și Bluetooth și un senzor de mișcare PIR. De asemenea, ușa are propriul hub inteligent încorporat, cu o baterie de rezervă, în cazul în care există o întrerupere a curentului în casa respectivă.

Deși acesta este un proiect interesant, în esență conține toată tehnologia Masonite, dar combinată  într-o singură ușă integrată. Cu toate acestea, acesta este un semn bun că lumea internetului lucrurilor (IoT) de acasă se îmbunătățește rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.