Acasă Gadget-uri TELECOMANDA TV CARE SE POATE ÎNCĂRCA PRIN WI-FI

TELECOMANDA TV CARE SE POATE ÎNCĂRCA PRIN WI-FI

49
0
(c) Samsung

Samsung a creat o telecomandă pentru televizor care nu necesită baterii, deoarece este alimentată cu energia emisă de routerele Wi-Fi.

Inițial, compania lansase Eco Remote în anul 2021. Acest dispozitiv este alimentat cu energie solară. La acel moment, reprezentanții firmei au declarat faptul că telecomanda ar putea preveni depozitarea a 99 de milioane de baterii AAA în următorii șapte ani. În prezent, în cadrul târgului de tehnologie CES 2022 din Las Vegas, a fost prezentată o nouă versiune a dispozitivului, care include o antenă minusculă ce poate capta semnale Wi-Fi de la o distanță de până la 40 de metri, permițându-i să se încarce chiar și în camere întunecate.

Reprezentanții companiei au declarat faptul că telecomanda va fi vândută împreună cu noile generații de televizoare și alte electrocasnice.

Gus Cheng Zhang din cadrul Universității din Manchester, Marea Britanie, a declarat faptul că marea majoritate a semnalelor provenite de la routerele Wi-Fi, care nu sunt interceptate de laptopuri și alte dispozitive, sunt, în mod normal, irosite. „Cel mai probabil, atunci când lovesc suprafețele metalice, acestea sunt transformate în curenți turbionari care sunt absorbiți și care se transformă în căldură. Aceasta este, cu siguranță, o idee genială și un exemplu foarte bun de recoltare a energiei. Teoretic, am putea utiliza acest sistem pentru alimentarea mai multor dispozitive. Totuși, acest lucru avea puțin sens din punct de vedere ingineresc. Un router emite semnale RF cu puteri de aproximativ 1 watt, deoarece acesta este limitat de reglementări. În mare parte, acestea sunt doar preocupări legate de siguranță. Nu există nicio limitare tehnică cu privire la puterea care poate fi transmisă de la router la un dispozitiv”, a declarat acesta.

Zhang a adăugat faptul că deși există aplicații practice pentru această tehnologie, energia solară poate oferi o putere similară pentru dispozitive cu nevoi energetice reduse la un cost mai mic. Un domeniu în care acest sistem ar putea fi utilizat este reprezentat de implanturile medicale. De fapt, acesta este deja folosit, dar la frecvențe diferite, care pot intra mai ușor în corpul uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.