Acasă IT CE SUNT NFT-URILE?

CE SUNT NFT-URILE?

166
0
(c) BBC Science Focus Magazine

NFT înseamnă „jeton nefungibil”. Termenul de nefungibil înseamnă că obiectul respectiv este unic și neînlocuibil. În ceea ce privește termenul de jeton sau token, acesta se referă la faptul că obiectul este digital și protejat folosind tehnologia blockchain, care stă și la baza criptomonedelor.

NFT-urile sunt foarte bune atunci când sunt folosite pentru vânzarea de artă digitală: la fel ca vânzarea unei picturi fizice, o imagine digitală poate fi vândută ca NFT. Acest lucru permite deținerea versiunii „originale”, artistul beneficiind de fiecare dată când NFT-ul este revândut. Totuși, ideea de NFT devine discutabilă atunci când oricine poate avea și o copie a obiectului respectiv.

Cu toate acestea, NFT-urile pot avea un viitor promițător. Acestea au fost folosite pentru marketing digital. De exemplu, un NFT a fost licitat pentru o companie de whisky alături de un butoi scump de scotch. Un alt domeniu în care NFT-urile ar putea fi utilizate este reprezentat de jocurile video, unde un jucător poate câștiga active digitale sub formă de NFT-uri, pe care le poate vinde ulterior pentru alte beneficii.

În viitor, NFT-urile ar putea fi utilizate sub forma unor certificate digitale pentru acte, permițând ca proprietatea asupra caselor sau a terenurilor să fie tranzacționată ca un nou tip de criptomonedă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.