Acasă Cultură DESCOPERIREA UNOR STATUI ROMANE ANTICE

DESCOPERIREA UNOR STATUI ROMANE ANTICE

106
0
(c) PA Media

Arheologii, care săpă pe traseul planificat al căii ferate de mare viteză HS2 din Marea Britanie, au descoperit un set „uimitor” de statui romane. Descoperirea a fost făcută în locul unde s-a aflat cândva St. Mary’s, o biserică medievală din Stoke Mandeville, Buckinghamshire.

Arheologii au descoperit două statui complete ale unui bărbat și a unei femei, plus o statuie a unui cap de copil. De asemenea, a fost descoperit un ulcior roman hexagonal din sticlă intact, care are o vechime de peste 1.000 de ani. Un vas expus la Muzeul Metropolitan de Artă din New York este singurul obiect comparabil cunoscut.

Rachel Wood, arheologul principal al contractorului Fusion JV, a declarat pentru agenția de presă Press Association: „Aceste piese sunt extrem de importante, deoarece ele sunt descoperiri foarte rare în Marea Britanie. În plus, aceste obiecte au ajutat la schimbarea înțelegerii noastre cu privire zona respectivă înainte de construirea bisericii medievale”.

Descoperirile de la vechea biserică St. Mary’s au fost trimise către un laborator pentru curățare și analiză de specialitate. „Obiectele sunt atât de importante și remarcabile încât sperăm că vor ajunge să fie expuse pentru comunitatea locală”, a declarat Wood.

Experții sunt de părere că înainte de construirea bisericii normande locația a fost folosită drept mausoleu roman. Până în prezent, au fost extrase aproximativ 3.000 de cadavre din biserică. Acestea urmează să fie reîngropate într-o altă zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.