Acasă Planeta Pământ TOP 10 CELE MAI MARI PĂSĂRI DIN LUME

TOP 10 CELE MAI MARI PĂSĂRI DIN LUME

346
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Când te gândești la cea mai mare specie din lume, probabil că te gândești la mamifere – girafe, elefanți, balene albastre. Păsările sunt relativ mici, dar acestea pot fi surprinzător de mari, unele fiind chiar mai înalte decât un om adult.

10. Cauzaurul pitic

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: 17,6 kg

Zona: Noua Guinee

Trăind în păduri de pe dealuri și munți, care au până la 3 km înălțime, specia Casuarius bennetti este cea mai mică dintre cele trei specii de cauzari. Această pasăre are o lungime de peste un metru și se hrănește cu ciuperci, fructe și chiar cu insecte sau animale mici.

9. Lebăda de vară

(c) BBC Science Focus MAgazine

Greutate maximă: 22,5 kg

Zona: Europa Centrală și Nordică, Asia Centrală și Estică

În ciuda numelui său, lebăda de vară sau mută (Cygnus olor) este o pasăre vocală, deși vocea sa este mai tăcută decât a altor specii și o folosește doar ocazional. Acestea se găsesc, de obicei, în mlaștini de apă dulce de câmpie, lagune și râuri.

8. Nanduul lui Darwin

(c) BBC Science Focus MAgazine

Greutate maximă: 25 kg

Zona: Argentina, Bolivia, Chile și Peru

Rhea pennata este cunoscută și sub numele de Rhea lui Darwin / Nanduul lui Darwin, după ce naturalistul a studiat specia în a doua sa călătorie pe corabia Beagle (călătorie de-a lungul coastei Americii de Sud). Deși Darwin s-a chinuit în căutarea acestei păsări, a avut succes după ce artistul Conrad Martens, care i s-a alăturat în călătorie, a împușcat și a pregătit un exemplar pentru cină.

7. Rhea americana

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: peste 25 kg

Zona: Argentina, Bolivia, Brazilia, Praguay, Uruguay

Această specie, Rhea americana, care locuiește pe pajiști, este omnivoră. Pe lângă plante, îi place să mănânce lăcuste, șopârle, broaște, păsări mici și șerpi.

6. Pinguinul imperial

(c) BBC Science Focus MAgazine

Greutate maximă: 46kg

Zona: Antarctica

Această specie emblematică poate ajunge până la o înălțime de 115 cm și cântărește până la 46 kg. Aptenodytes forsteri parcurge distanțe de până la 120 km pe gheață, pentru a ajunge la o colonie de reproducere.

5. Pasărea Emu

(c) BBC Science Focus MAgazine

Greutate maximă: 55 kg

Zona: Australia

Dintre cei patru membri supraviețuitori ai familiei Casuariidae, trei sunt cazuari, iar al patrulea este emu. Păsările Emu adulte pot ajunge la o înălțime de190 cm și, deși cântăresc în medie între 30 și 45 kg, cele mai mari ajung la o greutate de 55 kg.

4. Cazuarul nordic

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: 58 kg

Zona: Noua Guinee

Precum și restul speciilor de cazar, Casuarius unappendiculatus este o pasăre care nu poate zbura. După ce ouăle au fost depuse de o femelă, acestea sunt incubate de un mascul care le crește timp de nouă luni.

3. Cazuarul sudic

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: 58 kg

Zona: Noua Guinee și Queensland, Australia

Cazuarul sudic (Casuarius casuarius) este puțin mai mare decât cazarul nordic. Aceștia trăiesc în pădurile tropicale, pădurile de mlaștină și pădurile din savană. Cazuarul sudic poate crește până la 170 cm în lungime.

2. Struțul Somalez

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: 105 kg

Zona: Cornul Africii

Inițial, se credea că acesta era o subspecie a struțului comun, Struthio molybdophanes, dar a fost confirmat ca fiind o specie separate, în anul 2014.

1. Struțul comun

(c) BBC Science Focus Magazine

Greutate maximă: 156 kg

Zona: Savanele din Africa

Masculii din specia Struthio camelus pot atinge o înălțime de 2,75 m. Aceste păsări nu pot zbura, și sunt foarte rapide, atingând viteze de până la 70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.