Acasă IT LANSAREA ACTUALIZĂRII DE SISTEM MACOS MONTEREY

LANSAREA ACTUALIZĂRII DE SISTEM MACOS MONTEREY

76
0
(c) Apple

Reprezentanții companiei Apple au anunțat faptul că următoarea versiune majoră a sistemului de operare care va rula pe dispozitivele Mac, mai exact macOS Monterey, va fi lansată în data de 25 octombrie 2021. Software-ul va fi implementat și pe noile MacBook Pro de 14 și 16 inci, lansate la mijlocul lunii octombrie.

Comparativ cu reproiectarea majoră a sistemului de operare macOS pe care Apple a realizat-o prin lansarea actualizării Big Sur în anul 2020, Monterey este o actualizare incrementală. Una dintre noile caracteristici majore este suportul pentru comenzi rapide, care a apărut inițial pe sistemul iOS 12 în anul 2018. Deși comenzile rapide nu vor înlocui imediat Automator sau AppleScript, acestea vor ajuta la automatizarea unor sarcini complexe. Alte caracteristici majore includ funcția de Control universal, care permite utilizarea tastaturii și a trackpad-ului unui Mac pentru a controla mai multe Mac-uri sau iPad-uri și modul Focus, care adaugă o granularitate mai mare caracteristicii Nu deranjați.

Monterey va rula pe Mac-urile echipate atât cu procesoare Intel, cât și pe cele echipate cu procesoarele proprii. Totuși, sistemul nu va putea rula pe toate dispozitivele compatibile cu macOS Big Sur. Sistemul de operare nu va oferi suport pentru Mac-urile cu procesoare Intel lansate în anii 2013 și 2014, dar nici pentru prima iterație a MacBook-ului de 12 inci lansat în anul 2015.

Aceasta este lista completă cu dispozitivele care vor primi actualizarea:

  • MacBook Air Early 2015 sau mai nou;
  • MacBook Pro Early 2015 sau mai nou;
  • MacBook Early 2016 sau mai nou;
  • iMac Late 2015 sau mai nou;
  • Mac mini Late 2014 sau mai nou;
  • iMac Pro 2017 sau mai nou;
  • Mac Pro Late 2013 sau mai nou;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.