Acasă Gadget-uri ANDROID 12 VA FI LANSAT PE 4 OCTOMBRIE 2021

ANDROID 12 VA FI LANSAT PE 4 OCTOMBRIE 2021

46
0
Logo Android 12 (c) Google

Android 10 a fost lansat pe 3 septembrie 2019, iar Android 11 a apărut în data de 8 septembrie 2020. Deci, când va avea loc lansarea Android 12 din anul 2021? În loc de lansarea finală a Android 12 în luna septembrie 2021, Google a anunțat că lansarea finală este la „săptămâni” distanță. Un nou raport al lui Mishaal Rahman din cadrul XDA Developers susține că lucrurile se vor restrânge puțin, lansarea oficială având loc în data de 4 octombrie.

XDA susține că deține un document Google intern, care detaliază data de lansare „provizorie” pentru Android 12. De fapt, documentul listează doar când va fi lansat codul sursă Android Open Source Project (AOSP), dar versiunea codului sursă al dezvoltatorului și versiunea Pixel pentru consumatori sunt, de obicei, publicate în aceeași zi.

Documentul pare să fie destinat producătorilor de dispozitive, interesați să acorde licență aplicațiilor Android Google și listează o mulțime de date pentru cronologia de asistență a sistemului de operare. Desigur, nucleul Android este de tip open source și oricine poate face orice dorește cu codul sursă, dar dacă doriți aprobarea Google și șansa de a licenția aplicații precum Play Store și Gmail, va trebui să respectați regulile. Pentru a împinge OEM-urile să livreze versiuni mai noi de Android pe dispozitivele noi, Google nu mai aprobă licențele GMS (Google Mobile Services – aka, toate aplicațiile Google) pentru dispozitive noi timp de doi ani. De asemenea, menționează data la care Google va înceta să accepte baza de cod Android 12 și „ACK” sau „Android Common Kernel” (nucleul Linux cu patch-uri Android), cu patch-uri de securitate, care se află la 3,5 ani de la lansare.

Versiunea ulterioară este de înțeles, deoarece Google are multe probleme de rezolvat anul acesta. Android 12 este una dintre cele mai mari versiuni Android create vreodată, care vine cu o interfață complet nouă „Material You” pentru telefoanele Pixel și include un sistem de tematizare automată a culorilor. Dispozitivele vor începe în cele din urmă să livreze „GKI” sau „Imagine generică a nucleului” Android, care va ajuta la unificarea nucleului Android Linux pe diferite dispozitive și ar putea permite chiar unor dispozitive să livreze actualizări ale nucleului prin Play Store. Există un sistem de fișiere incremental pentru jocurile Play-as-you-download, un nou centru de confidențialitate, optimizări de performanță și multe alte modificări.

Unele dintre aceste funcții noi nu vor fi expuse pe deplin utilizatorilor până la lansarea Pixel 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.