Acasă Gadget-uri ÎMBUNĂTĂȚIRILE ADUSE DE NOUL UPDATE DE FIRMWARE PENTRU PS5

ÎMBUNĂTĂȚIRILE ADUSE DE NOUL UPDATE DE FIRMWARE PENTRU PS5

139
0
(c) Aurich Lawson | Sony

Cea mai recentă actualizare de firmware a sistemului PS5 produs de compania Sony face ca unele jocuri să ruleze puțin mai rapid în anumite scenarii. Într-un nou videoclip publicat pe canalul de YouTube Digital Foundry, s-a descoperit faptul că o creștere a performanței (care se aplică atât în cazul modelului 1000, cât și pentru modelul 1100) pare să facă anumite jocuri să ruleze cu până la 3% mai rapid.

Fondatorul Digital Foundry, Richard Leadbetter, a comparat testele de performanță în Control Ultimate Edition și Devil May Cry 5 Special Edition (DMC5SE), utilizând firmware-ul PS5 lansat anterior ca reper față de actualizarea actuală. În graficele care însoțesc videoclipul s-au arătat scene din DMC5SE și modul foto al programului Control (care deblochează rata cadrelor pe secundă a jocului, existând o limită de 30 fps în timpul jocului) în care sistemul rulează cu o fluctuație de 1-2 cadre pe secundă mai mare după ce a fost realizată actualizarea de firmware.

În timpul testelor sale, Leadbetter a declarat faptul că fiecare joc rulează cu 1-3% mai rapid, existând o marjă de eroare de 1%. El a adăugat faptul că funcția ray tracing-ul și deblocarea cadrelor pe secundă păreau să fie o „componentă comună”.

Deși performanța îmbunătățită poate părea neobișnuită pentru o actualizare a sistemului focusată pe hardware, cazul noului firmware dezvoltat de Sony este doar cel mai recent exemplu. Anterior, compania Microsoft a lansat consola Xbox One pentru prima dată în anul 2013, iar 10% capacitatea de procesare a procesorului grafic era rezervată pentru „procesarea sistemului”. Ulterior, această capacitate a făcut posibilă integrarea sistemului Kinect, precum și caracteristica hardware a saltului între aplicații, adică modul Snap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.