Acasă Stil de Viață 5 SFATURI PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA FUNCȚIEI CREIERULUI

5 SFATURI PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA FUNCȚIEI CREIERULUI

96
0
(c) hainguyenrp

1. Rămâi activ din punct de vedere social

Într-un moment în care interacțiunea socială față în față se află la cel mai scăzut nivel, este important să rămânem sociali, nu numai pentru distracție, ci și pentru sănătatea creierului. Fie că este vorba de o seară de jocuri în familie sau de un video call cu prietenii, dacă suntem sociali, ne putem îmbunătăți memoria. Între anii 1998-2004 au fost efectuate teste de memorie la fiecare doi ani, iar subiecții care au fost mai „integrați social” au prezentat scoruri mai mari.

2. Citește cărți de ficțiune

Cititul ajută la dezvoltarea inteligenței cristalizate și acumularea de noi cunoștințe. Cu toate acestea, se crede că ficțiunea îmbunătățește inteligența emoțională. Citirea cărților pline de detalii, aluzii și metafore activează aceleași regiuni ale creierului care ar fi simulate în situații din viața reale. De exemplu, citirea dilemelor morale din cărțile de ficțiune este cunoscută pentru faptul că ajută creierul și crește nivelul de empatie.

3. Bea ceai verde

În urma unui studiu realizat pe termen lung, care a fost publicat în jurnalul științific „Experimental Gerontology” s-a constatat faptul că un compus chimic găsit în ceaiul verde, denumit catehină, ar putea reduce atrofia cerebrală – pierderea celulelor creierului. În cadrul acestui studiu au participat șoareci cu vârste de peste 12 luni și s-a descoperit faptul că catehina din ceaiul verde a suprimat în mod eficient atrofia creierului și a îmbunătățit funcția acestuia în cadrul șoarecilor mai în vârstă.

4. Rămâi activ

În urma studiilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele care efectuează exerciții fizice în mod regulat au regiunile de gândire și de memorie ale creierului mai mari. De asemenea, efectuarea regulată de exerciții fizice reduce nivelul organismului de rezistență la insulină, stres și inflamație, eliberând și substanțe chimice care facilitează creșterea de noi vase de sânge în creier. Cu toate acestea, reducerea stresului este modul cel mai rapid în care poate fi observată influența benefică a sportului asupra creierului. Acest lucru se realizează prin reglarea hormonului de stres al corpului, denumit cortizol. Nivelurile ridicate de cortizol din organism s-au dovedit a avea un impact negativ asupra memoriei noastre și a modului în care gândim.

5. Învață să cânți la un instrument

Ar putea fi timpul să curățăm de praf chitara din pod, dacă vrem să ne îmbunătățim funcția cognitivă a creierului. În afară de dobândirea unei noi abilități, s-a constatat că învățarea unui nou instrument implică folosirea mai multor părți ale creierului, îmbunătățindu-ne astfel competențele lingvistice și cognitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.