Acasă COVID-19 VACCINUL PFIZER POATE REDUCE CAZURILE ASIMPTOMATICE DE COVID-19

VACCINUL PFIZER POATE REDUCE CAZURILE ASIMPTOMATICE DE COVID-19

83
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Potrivit unui nou studiu, vaccinul Pfizer reduce transmiterea virală după administrarea unei singure doze și, totodată, a condus la o scădere, de cel puțin 4 ori, a cazurilor asimptomatice provocate de coronavirus.

Datele recente, provenite de la Spitalul Addenbrooke, Cambridge, sugerează faptul că „reducerea drastică” a testelor pozitive, în rândul cadrelor medicale asimptomatice care au primit o doză de vaccin, poate face ca „spitalele să fie și mai sigure”.

În cadrul acestui studiu, au fost analizate rezultatele a mii de teste COVID-19, efectuate săptămânal asupra personalului medical, care nu prezenta simptome asociate virusului. Acesta a fost condus de către o echipă de cercetători din cadrul Spitalului Universitar Cambridge, NHS Foundation Trust (CUH), și Universitatea Cambridge.

Cercetătorii au testat personalul vaccinat și nevaccinat, în decursul a 2 săptămâni, în perioada 18 – 31 ianuarie 2021, clasificând rezultatele în trei categorii: personalul nevaccinat, personalul care a fost vaccinat cu mai puțin de 12 zile înainte și personalul care a fost vaccinat de peste 12 zile înainte de efectuarea testului.

Rezultatele au arătat faptul că, 26 din 3.252 (0,80 %) de teste efectuate de către personalul medical nevaccinat, au fost pozitive. Comparativ cu 13 din 3.535 (0,37 %) de teste efectuate de către personalul medical vaccinat, cu mai puțin de 12 zile înainte, și 4 din 1.989 (0,20 %) de teste efectuate de către personalul medical, la 12 zile sau mai mult, după vaccinare.

Acest lucru sugerează că personalul medical care a fost vaccinat, cu mai mult de 12 zile înainte de efectuarea testului, a avut o rată de protecție împotriva COVID-19 de 75%, precum și o scădere, de cel puțin 4 ori, a numărului de cazuri. În cazul celor care au fost vaccinați cu mai puțin de 12 zile înainte, nivelul infecției asimptomatice a fost înjumătățit.

„Constatările noastre arată o reducere drastică a ratei privind numărul de teste pozitive, în rândul personalului asimtomatic din domeniul sănătății, după administrarea unei singure doze de vaccin Pfizer / BioNTech”, a declarat dr. Nick Jones, autorul principal al studiului și expert în domeniul  bolilor infecțioase.

„Aceasta este o veste fantastică, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți, care pot fi asigurați de faptul că actuala strategia de vaccinare în masă, protejează împotriva transferului asimptomatic al virusului, în plus față de boala simptomatică, făcând astfel spitalele locuri mult mai sigure.”

În data de 22 februarie 2021, datele reale furnizate, de către Serviciul de Sănătate Publică din Anglia (PHE), au arătat faptul că administrarea unei singure doze a vaccinului Pfizer reduce șansa de internare și deces a pacienților, din cauza COVID-19, cu mai mult de 75% în rândul celor cu vârste de peste 80 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.