Acasă COVID-19 MINIMIZAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

MINIMIZAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

76
0
(c) Michelle D’urbano

Sărbătorirea în siguranță a vacanței de iarnă reprezintă o întrebare pe care o adresează din ce în ce mai multe persoane. În Marea Britanie, întâlnirile ce vor avea loc în preajma Crăciunului au fost limitate la un număr de maxim 3 familii. De asemenea, perioada în care această măsură va fi în vigoare a fost limitată la 5 zile, în cea mai mare parte a țării, și la 7 zile în Irlanda de Nord.

Știrea a stârnit bucurie la nivel național, dar unii oameni de știință au avertizat cu privire la „armistițiului de Crăciun”, declarând faptul că acesta va conduce la o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus. Totuși, ce pot face oamenii pentru a reduce riscurile?

Marea Britanie nu este singura țară în care oamenii se gândesc la această întrebare. Franța și Germania tocmai au anunțat o relaxare similară a restricțiilor, deși condițiile diferă, arătând faptul că încă nu există o abordare perfectă.

Unele persoane, precum Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, consideră că riscul întâlnirilor din această perioadă nu este justificat, chiar și atunci când este permis, din punct de vedere legal. Prin intermediul studiilor privind modul de răspândire a virusului, din lunile ianuarie și februarie, s-a sugerat faptul că cel mai mare risc de răspândire a provenit în urma adunărilor în spațiile interioare, în special în cazul celor care au implicat consumul de alimente și alcool.

O altă recomandare de reducere a riscului de răspândire, pe lângă păstrarea igienei și distanțării sociale, o reprezintă deschiderea ferestrelor și ușilor, pentru a crește șansele ca particulele să fie îndepărtate de curenții de aer.

De asemenea, există și alte măsuri de preventive a infectării de luat în considerare în prealabil. În Germania, oamenii vor fi sfătuiți să se autoizoleze pentru câteva zile, înainte ca aceștia să se întâlnească. Totuși, această izolare nu este posibilă pentru o parte a populației, existând și persoane care lucrează în afara casei sau care merg la școală. În Marea Britanie, există persoane care cer ca școlile să treacă la lecții online, în ultimele două săptămâni ale semestrului.

O altă opțiune pentru a minimiza răspândirea virusului o reprezintă efectuarea de teste în prealabil. În Marea Britanie, acestea sunt disponibile în general prin intermediul Serviciului Național de Sănătate, doar pentru persoanele cu simptome specifice COVID-19. Costul unui test individual poate ajunge până la 100 de lire. Din păcate, testele prezintă riscul de a oferi rezultate fals negative. În cadrul unei analize din luna iunie 2020 s-a estimat faptul că 1 din 5 teste dau rezultate fals negative.

Deși multe informații cu privire la potențialele vaccinuri rămân necunoscute, se pare că, dacă acestea se vor dovedi eficiente, întâlnirile de familie vor arăta în curând mult mai normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.