Acasă Știri SPRAY-UL MAGNETIC UTILIZAT PENTRU LIVRAREA MEDICAMENTELOR

SPRAY-UL MAGNETIC UTILIZAT PENTRU LIVRAREA MEDICAMENTELOR

113
0
(c) City University of Hong Kong

Un spray cu proprietăți magnetice și o consistență asemănătoare lipiciului poate transforma obiecte, precum pastilele medicale, în mini-roboți care pot fi controlați de magneți și transportați prin corp cu ajutorul unui câmp magnetic.

Shen Yajing și colegii acestuia, din cadrul Universității din Hong Kong, au utilizat spray-ul pentru a anima aripile unui cocor origami.

„Spray-ul nostru poate converti diferite obiecte de dimensiuni mici în mini-roboți”, a declarat Yajing. Obiectul poate fi plat sau tridimensional și este necesară doar o acoperire cu un strat subțire de substanță, a adăugat acesta. Substanța, denumită M-spray, are la bază o substanță alcătuită din alcool polivinilic, gluten și particule de fier.

Acoperirea prin pulverizare poate fi îndepărtată folosind un câmp magnetic oscilant, pentru al descompune în pulbere, lăsând obiectul intact, a declarat Yajing. Acest lucru s-ar putea dovedi util pentru livrarea substanțelor medicamentoase într-o anumită zonă. Substanța suplimentară poate fi absorbită sau eliminată de organism, a adăugat Yajing.

Echipa a testat acest lucru prin manevrarea și dezintegrarea cu succes a unui medicament, acoperit cu M-spray, într-o zonă țintă a stomacului unui iepure sedat.

„Având componente biocompatibile și efecte secundare neglijabile, spray-ul reprezintă un candidat bun pentru aplicații biomedicale”, a declarat Xinyu Wu din cadrul Institutului de Tehnologie Avansată din Shenzhen, China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.