Acasă Gadget-uri LINIA DE PRODUCȚIE „IMAC” DE LA APPLE A FOST REVIZUITĂ

LINIA DE PRODUCȚIE „IMAC” DE LA APPLE A FOST REVIZUITĂ

54
0

Nu există modificări de design extern, cele mai multe schimbări sunt interne.

Apple a anunțat modificări la linia sa de produse iMac, cu actualizări semnificative ale modelului de 27 inch, introducerea de SSD-uri, în modelul de 21,5 inch, precum și mai multe performanțe, la prețuri mai mici pentru iMac Pro.

iMac-ul de 27 inch are, în continuare, un display de rezoluție 5K, specificațiile rămânând aceleași. Marginile subțiri ale ecranului nu apar însă în aceste specificații. Ca și opțiune de actualizare, Apple aduce TrueTone pe acest ecran și oferă aceeași tehnologie NanoTexture, pe care am văzut-o în Pro Display XDR, pentru 500 de dolari.

De asemenea, obține procesoarele de la a 10-a generație, Comet Lake, în toate configurațiile, cu un standard de 6 procesoare și 8 nuclee. Cea mai bună configurație disponibilă a procesorului este un Intel Core i9 cu 10 nuclee și cu Turbo Boost de până la 5GHz. RAM-ul de 8GB DDR4 la frecvența de 2666MHz este încă standard, dar capacitatea maximă s-a dublat la 128 GB.

Noul iMac de 27 inch este echipat cu noile plăci grafice Radeon Pro 5000, din seria AMD. Configurațiile standard prezintă Radeon Pro 5300, în timp ce configurația standard cea mai bună are Radeon Pro 5500XT. De asemenea, există opțiuni de actualizare non-standard pentru GPU-uri 5700 și 5700XT, cu până la 16 GB memorie video.

Apple susține că performanțele au crescut cu până la 55% cu aceste GPU-uri, care se bazează pe arhitectura RDNA, a celor de la AMD, de 7 nm. Apple spune că GPU-urile au unități de calcul mai rapide și mai eficiente din punct de vedere al puterii decât predecesorii lor, iar cifra de 55% se bazează pe editarea video Final Cut, redarea Cinema4D și cazurile de utilizare a dezvoltării jocurilor Unity.

Întreaga linie de producție iMac, inclusiv cele de 21,5 inch, a trecut exclisiv la stocarea SSD. Configurațiile standard oferă SSD-uri de 256 GB sau 512 GB, iar actualizările sunt disponibile până la 8TB. Apple spune că aceste unități oferă viteze de citire sau scriere, de 3,4 GB/s.

O schimbare mult dorită pentru MacBook Pro de 16 inch o reprezintă modernizarea camerei frontale FaceTime HD la 1080p. Unele modificări au fost făcute pentru a facilita o performanță mai bună la lumină scăzută. Deoarece mulți oameni petrec astăzi mult timp pentru apelurile Zoom, acesta a fost un scop clar pentru introducerea acestor actualizări. Apple a adus același sistem de microfon îmbunătățit de la MacBook Pro de 16 inch, la iMac de 27 inch.

La fel ca MacBook Pro, iMac-ul de 27 de inch are acum cipul de securitate T2, care este utilizat pentru „Secure Enclave” și pentru spațiu de stocare criptat. Aici, există, de asemenea, o cameră ISP (Image Signal Processor) și un controler audio.

Prețul pentru configurațiile standard au rămas neschimbate. De asemenea, Apple a făcut o modificare la iMac Pro: procesorul cu 10 nuclee este acum standard. Anterior, 10 nuclee reprezentau o actualizare opțională, iar cele 8 nuclee erau linia de bază.

Noile configurații iMac sunt disponibile pentru a fi comandate online, începând cu data de 4 august 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.