Acasă Sănătate INJECȚIILE CU BOTOX TE POT AJUTA SĂ SCAPI DE DEPRESIE

INJECȚIILE CU BOTOX TE POT AJUTA SĂ SCAPI DE DEPRESIE

170
0

Botoxul, un medicament derivat dintr-o toxină bacteriană care este injectată, de obicei, pentru a reduce ridurile, poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei. Acest lucru a fost descoperit de cercetătorii de la Școala de Farmacie și Științe Farmaceutice din Skaggs, aflată în cadrul Universității din California, San Diego.

Echipa a extras baza de date a sistemului de raportare a efectelor adverse, deținută de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, deoarece era importantă observarea efectelor secundare ale tratamentelor cu botox. Din peste 13 milioane de rapoarte realizate pe voluntari, au fost 40.000 de la persoane care au fost tratate cu botox pentru o serie de afecțiuni, de la operații estetice, la migrene, spasme musculare și incontinență.

Ei au descoperit că persoanele care au primit injecții cu botox au raportat ca având depresie semnificativ mai rar față de pacienții care urmează tratamente diferite pentru aceleași afecțiuni.

Echipa s-a concentrat pe rapoarte care acoperă tratamente cu botox pe diferite părți ale corpului, inclusiv fruntea, gâtul, membrele și vezica urinară. Aceștia au aplicat un algoritm matematic pentru a căuta diferențe semnificative din punct de vedere statistic, între utilizatorii de botox și pacienții care au primit tratamente diferite pentru aceleași afecțiuni.

Ei au descoperit că depresia a fost de la 40 până la 80% mai rar raportată de pacienții tratați cu botox.

Tratamentele cu botox durează de obicei între trei și patru luni © Getty Images

„De ani de zile, clinicienii au observat că botoxul injectat pentru operațiile estetice pare să ușureze depresia pentru pacienții lor”, a declarat prof. Ruben Abagyan.

„S-a crezut că reducerea liniilor încruntate în regiunea frunții ajută la consolidarea emoțiilor negative. Am descoperit aici că mecanismul poate fi mai complex, deoarece nu contează cu adevărat unde este injectat botox-ul.”

Cercetările necesare actuale sunt pentru a determina mecanismul prin care botoxul acționează ca un antidepresiv. Oamenii de știință suspectează că ar putea fi transportat în regiunile sistemelor nervoase centrale, care influențează starea de spirit și emoțiile după injectare.

În mod alternativ, botoxul ar putea ameliora o problemă de bază, care contribuie la depresia pacientului. Toxina este frecvent utilizată ca tratament pentru o varietate de afecțiuni cronice.

Tratamentele curente pentru depresie includ psihoterapia și inhibitori selectivi ai recăpătării serotoninei. Cu toate acestea, ele sunt ineficiente pentru aproape o treime dintre pacienți. Prin urmare, este vital ca alte opțiuni, cum ar fi injecțiile cu botox, să fie investigate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.