Acasă COVID-19 CORONAVIRUS: AL DOILEA VAL LOVEȘTE ASIA PE MĂSURĂ CE CAZURILE GLOBALE CONTINUĂ...

CORONAVIRUS: AL DOILEA VAL LOVEȘTE ASIA PE MĂSURĂ CE CAZURILE GLOBALE CONTINUĂ SĂ CREASCĂ

161
0
Un cinematograf din Beijing, China, fiind dezinfectat înainte de redeschiderea sa în data de 24 iulie 2020 GREG BAKER / AFP prin Getty Images

Lumea se confruntă cu o reapariție a cazurilor de COVID-19, deoarece pandemia continuă să se accelereze, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În data de 27 iulie 2020, cazurile au atins un nou nivel zilnic de aproximativ 300.000 de persoane infectate la nivel global, mai mult de jumătate fiind în America. Singură, Statele Unite ale Americii a raportat o medie de 67.000 de cazuri în șapte zile, începând cu data 21 iulie. Coronavirusul se răspândește rapid și în India, Brazilia și Africa de Sud, care nu au înlăturat încă primele vârfuri.

În Asia există o problemă îngrijorătoare. Spre sfârșitul lunii iulie 2020, în China, locul unde a început focarul de coronavirus, s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice începând cu luna martie. A doua zi, Hong Kong a anunțat noi restricții pentru remedierea infecțiilor. Asemănător, orașul Danang din Vietnam, raportează prima răspândire a virusul în țară, în luna aprilie.

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în data de 27 iulie 2020, Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS a afirmat faptul că „imaginea globală este una complexă, deoarece răspândirea virusului se încadrează în două situații”.

„Multe țări, într-adevăr, au o transmitere intensă, dar alte regiuni, care au trecut de primul val, au o răspândire scăzută. Cu toate acestea, în unele dintre ele încep să reapară focare în anumite zone geografice. De asemenea, locurile asociate cu anumite tipuri de industrii, cum ar fi cea a cluburilor de noapte, sunt afectate”, a declarat ea.

Epidemiologii au avertizat că de fiecare dată când restricțiile sunt relaxate, este probabil să existe un model de creștere a transmisiei, fiind necesară apariția unor măsuri temporare ca răspuns.

La nivel mondial, numărul cumulativ de cazuri s-a dublat în ultimele șase săptămâni, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. El a menționat că acesta este un semn care ne arată că pandemia continuă să se răspândească. În total, au fost mai mult de 16 milioane de cazuri și aproape 650.000 de decese. SUA se apropie de pragul de 150.000 de morți.

Noua Zeelandă, Cambodgia, Rwanda, Germania, China, Canada și Coreea de Sud au fost printre țările care s-au descurcat bine în controlul răspândirii virusului, a spus Tedros în cadrul conferinței de presă. „Lumea noastră s-a schimbat”, a declarat el, enumerând o conducere politică puternică, testarea și urmărirea, distanțarea socială, igiena și purtarea măștilor, ca factori importanți în controlul virusului. „Acolo unde se respectă aceste măsuri, numărul cazurilor se reduc. Acolo unde nu sunt, cazurile cresc ”, a afirmat el.

Mai mult de jumătate dintre persoanele testate pozitiv din Africa se găsesc în partea de sud a țării. A fost necesară impunerea urgentă a carantinei. Numărul alarmant aflat în creștere, din ultimele săptămâni, a fost cauzat de relaxarea restricțiilor. Unii epidemiologi se așteaptă să apară mai mult de un milion de cazuri, deoarece există o creștere de peste 10.000 pe zi.

În prezent, cea mai mare parte a Australiei este lipsită de COVID-19, iar focarele din statul Victoria au dus la o creștere zilnică a cazurilor, începând cu data de 27 iulie 2020. Acest lucru a determinat avertizări din partea autorităților cu privire la o prelungire a carantinei de șase săptămâni.

Noile cazuri din Uniunea Europeană și Marea Britanie, în general, au rămas stabile. Cu toate acestea, numărul cumulativ de îmbolnăviri este considerabil mai mare în unele țări. Media cazurilor zilnice este de 40,1 în Suedia, 35,1 în Spania, 35,5 în Portugalia și 63,2 în România, comparativ cu 14,7 în Marea Britanie și 8 în Germania.

Îngrijorările legate de focarele din Spania au avut ca efect impunerea carantinei în Marea Britanie, pentru o perioadă de 14 zile, pentru persoanele care se întorc din Spania. Michael Ryan, din cadrul OMS, a declarat: „Cert este că virusul este aproape peste tot. Trebuie să luăm măsuri unde există riscul ca boala să se deplaseze dintr-o zonă cu transmisie ridicată într-una în care este sub control. Cred că din această cauză guvernele sunt îngrijorate”.

Cu toate acestea, el a adăugat că menținerea restricțiilor frontierelor internaționale nu a creat o „strategie durabilă” pentru economia mondială. Spania a declarat că țara este în siguranță pentru turiști, dar guvernul britanic a susținut decizia de a carantina călătorii, reprezentând un pas necesar pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.