Acasă Transporturi BALON SPAȚIAL CREAT PENTRU A TRANSPORTA PASAGERI ÎN STRATOSFERĂ

BALON SPAȚIAL CREAT PENTRU A TRANSPORTA PASAGERI ÎN STRATOSFERĂ

2283
0

O companie dorește să utilizeze o aeronavă avansată, în formă de balon, pentru a transporta clienții de pe suprafața Pământului, până la cele mai înalte zone ale atmosferei planetei.

Firma Space Perspective, cu sediul în Florida, intenționează să folosească Pacific Spaceport Complex din Kodiak, o insulă din largul coastei Alaskan, pentru a servi drept loc de lansare al vehiculului, denumit Spaceship Neptune.

Plimbările cu balonul vor fi realizate cu ajutorul unui echipaj de zbor, care va pilota aeronava și va prelua opt pasageri într-o capsulă. Aceasta prezintă o presiune diferită față de cea exterioară, ea fiind suspendată, sub un balon cu hidrogen, de dimensiunea unui stadion de fotbal.

Fiecare pasager ar putea plăti o taxă de aproximativ 125.000 USD (100.000 lire sterline) pentru o călătorie de șase ore.

© Space Perspective

Mark Lester, directorul general al Alaska Aerospace, a declarat faptul că plimbările la mare altitudine vor fi disponibile de la Kodiak, în câțiva ani, și vor susține turismul în Alaska.

„Vor fi oameni din întreaga lume care o să vină în Alaska și o să vadă luminile nordice de la marginea spațiului”, a menționat Lester.

Alaska Aerospace și Space Perspective vor testa și perfecționa operațiunile de transport spațial și vor prelua licențele de zbor de la Administrația Aviației Federale.

Space Perspective intenționează să finalizeze un zbor de testare fără echipaj, de la Shuttle Landing Facility la Kennedy Space Center din NASA, ajungând în Florida, în anul 2021.

Pasagerii vor începe cu o ascensiune de două ore, până la aproximativ 30 km deasupra Pământului. Acolo vor putea să posteze pe social media despre experiența trăită sau să transmită date.

© Space Perspective

„Neptun o să facă apoi o coborâre de două ore și o să ejecteze pasagerii spre Pământ, iar acolo o navă îi va recupera”, alături de capsulă și balon, a declarat Alaska Aerospace.

Recuperarea capsulelor ar avea loc în apele din jurul insulei Kodiak sau în jurul lanțului insulei Aleutiene, din sud-vestul statului american, în funcție de modelele meteorologice ale vântului.

„Proiectul balonului este derivat din tehnologia NASA și a fost folosit timp de zeci de ani în cercetare”, susține Space Perspective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.