Acasă Știri TIKTOK PENTRU ÎNCEPĂTORI

TIKTOK PENTRU ÎNCEPĂTORI

1134
0
(c) EMILY WAITE

Pasul 1: Pornește volumul telefonului.

Au trecut mai mult de trei ani de când aplicația Musical.ly, cunoscută sub numele de TikTok, a devenit populară printre copii și adolescenți. De atunci, rețeaua socială s-a extins cu mult peste Generația Z. Potrivit estimărilor firmei de cercetare Sensor Tower, alicația TikTok a fost descărcată de peste 1 miliard de utilizatori. Este deținută de către compania chineză Bytedance și este considerată cel mai valoros start-up din lume. Aplicația constă în partajarea de videoclipuri care durează cincisprezece secunde, rulând muzică pe fundal, adesea licențiată de artiști și case de discuri.

Astăzi, aplicația TikTok este îndrăgită de multă lume, inclusiv de către comedianți, atleți, și chiar de către diverse branduri. Corporații precum Coca-Cola, Nike, ABC și Google au derulat campanii de publicitate pe TikTok. Chiar și Khloé Kardashian a fost plătită să posteze conținut sponsorizat pe această platformă. Cu toate acestea, aplicația nu este doar pentru reclame. TikTok-ul este o sursă de bază pentru cele mai populare meme-uri de pe internet.

Nu trebuie să-ți fie rușine dacă nu înțelegi TikTok-ul. Aplicația avansează rapid, într-un stil haotic, combinând elemente de Spotify, Snapchat, Vine și Twitch într-o singură rețea socială. Îți oferim toate informațiile de care ai nevoie, pentru a intra în lumea TikTok.

Începutul: Configurează-ți contul.

Primul lucru de care ai nevoie este o pereche de căști. Nu ai cum să savurezi TikTok-ul fără sunet. După ce descarci aplicația, poți începe imediat să navighezi printre videoclipuri, iar pentru a posta unul, ai nevoie de un cont.

Îți poți crea un cont folosind adresa de email, numărul de telefon sau o platformă, precum Facebook. Aplicația îți atribuie automat numele de utilizator. Dacă te înregistrezi folosind numărul de telefon, aplicația va genera un nume ca „user1234567”. Folosind o adresă de email, aplicația va genera un ID personalizat.

Pentru a modifica numele de utilizator, apasă pe pictograma din colțul din dreapta de jos, care arată ca partea superioară a unei persoane. Apoi apasă pe Editare profil. Aici poți face modificări personalizate și unice, editând bibliografia sau setând o imagine de profil.

La început, toate conturile sunt publice, toata lumea putând viziona conținutul prezent pe pagina ta. Pentru a modifica aceste setări de confidențialitate, apasă pe cele 3 puncte din colțul din dreapta de sus al profilului tău.

Navigarea pe TikTok.

Acum că profilul tău este pregătit, este timpul să te uiți la câteva TikTok-uri. Aplicația este împărțită în două fluxuri principale. Cel de bază este Pentru tine, în care un algoritm generează videoclipuri, asemănător cu pagina de căutare a aplicației Instagram. Glisează spre stânga și-l vei găsi pe celălalt. Urmărește conținuturile video încărcate de oamenii pe care ai ales să îi urmărești. Tik-Tokul este ca un spectacol variat, fără final.

Vei observa că în dreapta fiecărui TikTok există o serie de pictograme. Prin intermediul acestora poți da like, precum pe Instagram, poți comenta sau distribui conținutul. Ultima pictogramă reprezintă sunetul, care este folosit în TikTok. Apăsând pe aceasta, vei putea afla numele melodiei și al artistului, dar și alte TikTok-uri făcute cu aceeași melodie.

Nu vrei să vezi un anumit tip de TikTok în fluxul tău video principal? Apăsați pe videoclip pentru a dezvălui un buton numit Nu sunt interesat.

Filmarea și distribuirea videoclipurilor TikTok.

Ești pregătit să distribui primul tău TikTok? Apasă pe semnul plus din partea de jos a ecranului. Se va deschide camera, cu un buton roșu de înregistrare, precum cel de la Snapchat. Înainte de a începe înregistrarea, poți adăuga o melodie, după care îți poți sincroniza buzele sau dansul cu aceasta. Dacă vrei să filmezi ceva pe moment, poți apăsa direct pe butonul de înregistrare, iar melodia o poți adăuga mai târziu.

Precum aplicația Snapchat, Tiktok are o listă de efecte de realitate augmentată, care pot fi folosite în videoclipuri și care pot schimba culoarea ochilor sau a părului. Poți utiliza o felie delicioasă de pizza în videoclipurile tale, care pare foarte adevărată. De asemenea, are filtre, care sunt numerotate. Cea mai importantă caracteristică este abilitatea de a filma fără a ține apăsat butonul de înregistrare. Acest lucru permite realizarea dansurilor cu ușurință.

TikTok-urile pot dura până la cincisprezece secunde, dar utilizatorii pot conecta multiple videoclipuri, până la șaizeci de secunde de filmare. De asemenea, poți să încarci videoclipuri mai lungi care nu au fost înregistrate prin intermediul acestei aplicații.

După ce te-ai obișnuit cu TikTok-urile, încearcă să faci duete. În cazul acestora, ecranul se împarte în două și poți cânta același cântec cu un alt utilizator. Pentru a realiza un duet, apasă pe butonul de distribuire în videoclipul original, iar apoi apasă pe duet.

Muzică, hashtag-uri și provocări.

Muzica reprezintă inima TikTok-ului. Alegerea unei melodii populare poate fi motivul principal pentru care un videoclip devine viral. Cum adaugi o melodie? Primul lucru pe care trebuie să-l faci este sa apeși pe butonul Adaugă un sunet, localizat în partea dreaptă a ecranului de înregistrare. Va apărea un meniu cu artiști și melodii, în care poți caută cele mai populare piese ale momentului.

Nu există melodii întregi pe TikTok. Platforma este dominată de clipuri mici, care nu pot fi editate. Cu alte cuvinte, dacă vrei să faci un videoclip cu o parte din cântecul tău preferat, s-ar putea să nu ai noroc. Există totuși o posibilitate. Mulți utilizatori pornesc melodia pe un alt dispozitiv în timp ce înregistrează. TikTok-ul v-a înregistra sunetul utilizat ca fiind „sunetul original”, putând fi folosit și de către alți utilizatori. Nu este indicat să folosiți această metodă, deoarece pot fi încălcate drepturile de autor.

În același meniu de muzică sunt și melodii asociate cu #Provocări. Provocările sunt cele care unesc comunitatea TikTok. Adesea, acestea sunt sponsorizate de către agențiile de publicitate. Acum, compania de televiziune ABC se ocupă de o provocare pe TikTok, #CaUnIdolAmerican, care te invită „să îți arăți vocea minunată”. Până acum au fost create 25,3 milioane de videoclipuri care folosesc acest hashtag.

Majoritatea provocărilor nu sunt sponsorizate. În schimb, acestea sunt create de TikTok sau de comunitate.

Pentru a vedea toate provocările actuale, apasă pe lupa din partea de jos a ecranului. În partea de sus a aceluiași meniu, există o bară de căutare, care poate fi utilizata pentru a căuta creatori, melodii sau hashtag-uri.

Vizualizări, notificări și altele.

Odată ce ai început să distribui TikTok-uri, poți verifica cât de mulți oameni le-au urmărit. Apasă pe pictograma de notificări pentru a vedea cine a comentat sau cine a apreciat conținutul. De asemenea, poți vedea cine s-a uitat pe profilul tău sau cine a început să te urmărească. În cazul în care te deranjează notificările, poți oricând să le dezactivezi din setările telefonului.

Ești pregătit să începi?

Acum știi cum să participi la ultima #Provocare pe TikTok. Poate ai adăugat o felie de pepperoni în capodopera ta sau poate ai dansat puțin. Ești pregătit să explorezi TikTok-ul? Aplicația are o mulțime de caracteristici, iar cea mai bună cale de a le descoperii este să o utilizezi chiar tu. Nu mai aștepta, activează volumul telefonului și distrează-te!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.